Alphabet Sequence: Solved 395 Alphabet Sequence Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Alphabet Sequence Questions

1. What should come in the place of question mark (?) in the following letter series based on the English alphabetical order?

BE GJ LO QT ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:VY
Explanation:
BE GJ LO QT

---> B – (+3) – E(+2) – G – (+3) – J
---> J – (+2)L – (+3) – O – (+2) – Q
---> Q – (+3) – T – (+2) – V3) – Y

Hence, the answer is ‘VY’.


2. What should come in the place of question mark (?) in the following letter series based on the English alphabetical order?

CF HK MP RU ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:WZ
Explanation:
CF HK MP RU ?

---> C – (+3) – F(+2) – H – (+3) – K
---> K – (+2)M – (+3) – P – (+2) – R
---> R – (+3) – U – (+2) – W(+3) – Z

Hence, the answer is ‘WZ’.


3. ‘DF’ is related to ‘GI’ and ‘OQ’ is related to ‘RT’ in the English alphabets in the same way as ‘CE’ is related to which?




SHOW ANSWER
Correct Ans:FH
Explanation:
----> D – (+2) – F – (+1) G – (+2) – I

----> O – (+2) – Q – (+1) R – (+2) -T

----> C – (+2) – E – (+1) F – (+2) – H

Hence, ‘CE’ is related to ‘FH’


Fresherslive Current Affairs
4. Find the missing series.
xy _ kx _ zk _ yzk xyz _ _




SHOW ANSWER
Correct Ans:zyxkx
Explanation:
The series is
xyzk/xyzk/xyzk/xyzk/x
=> zyxkx


5. Find the missing series.
BXM, EUP, HRS, ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:KOV
Explanation:
The pattern is as follows,
B + 3 = E + 3 = H + 3 = K
X - 3 = U - 3 = R - 3 = O
M + 3 = P + 3 = S + 3 = V
So, the missing series is KOV.


Fresherslive Current Affairs
6. Find the missing letters in the pattern:
_ _cccc_ _c_ _dc_ _d.




SHOW ANSWER
Correct Ans:cdcdcdcd
Explanation:
The series is
'cd'cccc'cd'/c'cd'dc'cd'd


7. Find the missing series.
G2X, J4V, M8T, ?, S32P




SHOW ANSWER
Correct Ans:P16R
Explanation:
G + 3 = J + 3 = M + 3 = P + 3 = S
2 * 2 = 4 * 2 = 8 * 2 = 16 * 2 = 32
X - 2 = V - 2 = T - 2 = R - 2 = P


8. In the following letter series, some of the letters are missing, which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternatives:

bc_b_c_b_ccb




SHOW ANSWER
Correct Ans:cbcb
Explanation:
The series is,
bccb/bccb/bccb.


9. NOM, QRP, TUS, ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:WXV
Explanation:


10. Which set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?
_qr_srq_p_rs_r_p




SHOW ANSWER
Correct Ans:pspqsq
Explanation:
The correct sequence is pqrs/srqp/pqrs/srqp.
And the pattern is pqrs and srqp.


11. Find the missing series.
?, YZ, DE, JK




SHOW ANSWER
Correct Ans:UV
Explanation:


Hence, the series is UV, YZ, DE, JK.


Fresherslive Current Affairs
12. In the following question, which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

efg _ _ eff _ ghhe _ eff _ gggh _ h




SHOW ANSWER
Correct Ans:hegefh
Explanation:
The series is efgh / eeffgghh / eeefffggghhh.
Here, the missing sequence is hegefh.


13. FGH, IJK, LMN, OPQ, ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:RST
Explanation:


14. K6V, M12U, O18T,?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Q24S
Explanation:


The correct sequence is Q24S.


15. AbCdE, DeFgH, GhIjK, JkLmN, ? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:MnOpQ
Explanation:
The pattern is alternate sequence of captial letters and reptition of last two letter.
So, based on the pattern, the next sequence is MnOpQ.


16. Which set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

_BC_Q_AB_P_R




SHOW ANSWER
Correct Ans:APRCQ
Explanation:
The series is ABC/PQR/ABC/PQR.
Here, the missing sequence is APRCQ.


17. FK27, LQ64, RW125, ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:XC216
Explanation:


18. IJ, PQ, XY, ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:GH
Explanation:


19. Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given series shall complete it ?
_cb_ca_bacb_ca_bac_d.




SHOW ANSWER
Correct Ans:addddb
Explanation:
acbd/
cadb/
acbd/
cadb/
acbd


20. A series is given one term missing. Choose the correct alternative from the given options that will complete the series.
AZWD, CXUF, ?, GTQJ




SHOW ANSWER
Correct Ans:EVSH
Explanation:
The first and last letter moves 2 steps forward.
The second and third letter moves 2 steps backward.
Hence, the required answer is EVSH.





Are you seeking for good platform for practicing Alphabet Sequence questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Alphabet Sequence @ Fresherslive

This page provides important questions on Alphabet Sequence along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Alphabet Sequence questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Alphabet Sequence Online tests. Alphabet Sequence Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Alphabet Sequence Test questions Online @ Fresherslive?

Alphabet Sequence questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Alphabet Sequence may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Alphabet Sequence questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Alphabet Sequence questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Alphabet Sequence in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Alphabet Sequence Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Alphabet Sequence test or get stuck on any particular question, our Alphabet Sequence test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Alphabet Sequence, exercise these advanced Alphabet Sequence questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Alphabet Sequence Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.