Agriculture Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Agriculture Questions: Solved 172 Agriculture Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Agriculture Questions

161. Soils of Western Rajasthan have a high content of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Calcium
Explanation:
Workspace



162. Agronomy is a branch of Agriculture that deals with __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Principles and practice of crop production
Explanation:
Workspace



163. Which crop requires water-logging for its cultivation?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rice
Explanation:
Workspace



164. Monoculture is a typical characteristics of _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Commercial grain farming
Explanation:
Workspace



165. Triticum aestivum, the common bread wheat is _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hexaploid
Explanation:
Workspace



166. Which of the following is a commercial crop?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cotton
Explanation:
Workspace



167. Soil factors are otherwise known as ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Edaphic factors
Explanation:
Workspace



168. The Minimum Support Price for Foodgrains was introduced in the year __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:1964
Explanation:
Workspace



169. Prabhat is an early short duration variety of ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Red gram
Explanation:
Workspace



170. The scientific study of soil is __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pedology
Explanation:
Workspace



171. HD 2967 is the new high yielding variety of __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wheat
Explanation:
Workspace



172. Which of the following is not a nitrogenous fertilizer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Super phosphate
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Agriculture questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Agriculture @ Fresherslive

This page provides important questions on Agriculture along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Agriculture questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Agriculture Online tests. Agriculture Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Agriculture Test questions Online @ Fresherslive?

Agriculture questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Agriculture may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Agriculture questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Agriculture questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Agriculture in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Agriculture Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Agriculture test or get stuck on any particular question, our Agriculture test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Agriculture, exercise these advanced Agriculture questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Agriculture Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status