Agriculture Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Agriculture Questions: Solved 172 Agriculture Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Agriculture Questions

141. Isolation distance for foundation seed of rice is _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:3 metre
Explanation:
Workspace



142. Gynodioecious varieties of papaya produce ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only female plants
Explanation:
Workspace



143. Vector of phyllody disease is ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thrips
Explanation:
Workspace



144. The Commission of Agricultural Costs and Prices fixes the ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Support price
Explanation:
Workspace



145. Neelum is a variety of _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mango
Explanation:
Workspace



146. In Jute growing areas the usual alternate crop is __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rice
Explanation:
Workspace



147. Groundnut pegs when developed in the soil from __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fruits
Explanation:
Workspace



148. Fire curing is followed in ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chewing type tobacco
Explanation:
Workspace



149. Which two crops of the following are responsible for almost 75% of pulse production in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gram and pigeon pea
Explanation:
Workspace



150. Which gas is released from paddy fields? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:CH4
Explanation:
Workspace



151. Plant micronutrient is __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Boron
Explanation:
Workspace



152. Potassium chloride contains K ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:60%
Explanation:
Workspace



153. Crop rotation helps to




SHOW ANSWER
Correct Ans:eliminate parasites which have selective hosts
Explanation:
Workspace



154. Which of the following is not an agricultural product?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alum
Explanation:
Workspace



155. Which one of the following makes a case for intensive, modern farming?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cropping pattern
Explanation:
Workspace



156. Which of the following is an oilseed ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mustard
Explanation:
Workspace



157. Which of the following is a food crop?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maize
Explanation:
Workspace



158. The adoption of High Yielding Variety Programme in Indian Agriculture started in ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:1966
Explanation:
Workspace



159. A crop grown in zaid season is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Watermelon
Explanation:
Workspace



160. The Black rust of disease of wheat is caused by __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Puccinia graminis
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Agriculture questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Agriculture @ Fresherslive

This page provides important questions on Agriculture along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Agriculture questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Agriculture Online tests. Agriculture Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Agriculture Test questions Online @ Fresherslive?

Agriculture questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Agriculture may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Agriculture questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Agriculture questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Agriculture in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Agriculture Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Agriculture test or get stuck on any particular question, our Agriculture test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Agriculture, exercise these advanced Agriculture questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Agriculture Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status