Agriculture Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Agriculture Questions: Solved 172 Agriculture Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Agriculture Questions

121. The average gestation period in buffalo is of how many days?




SHOW ANSWER
Correct Ans:310
Explanation:
Workspace



122. Recording of milk production in dairy farm is done mainly for __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Selection of good producer
Explanation:
Workspace



123. The animals produced by mating of two different breeds of the same species is known as ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cross breed
Explanation:
Workspace



124. In India post-harvest losses of fruit and vegetable is _____________ per cent of the total production.




SHOW ANSWER
Correct Ans:25-30
Explanation:
Workspace



125. Which one of the following plants belongs to family Anacardiaceae?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cashewnut
Explanation:
Workspace



126. Atmosphere is essential for ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Weather phenomena
Explanation:
Workspace



127. Water use efficiency is the highest is case of ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Drip irrigation
Explanation:
Workspace



128. Parthenocarpy occurs in _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jackfruit
Explanation:
Workspace



129. The pyrite is mostly found in ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maharashtra
Explanation:
Workspace



130. Which of the following elements is not essential element of plants but proves to be beneficial for some plants?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sodium
Explanation:
Workspace



131. WP abbreviates as ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wettable Powder
Explanation:
Workspace



132. The chemical, which is used for controlling the mites, is known as ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mematicides
Explanation:
Workspace



133. Iron is an important component of ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



134. Which is the saturated fatty acid of the following _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stearic acid
Explanation:
Workspace



135. In medium term storage, material can be stored up to ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:3 to 5 years
Explanation:
Workspace



136. Sugarbeet Nematode is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Heterodera cacti
Explanation:
Workspace



137. Greening of potato results in____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Decrease in nutritional quality
Explanation:
Workspace



138. Ratna is a variety of ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rice
Explanation:
Workspace



139. The basic unit of development under the Integrated Rural Development Programme is a ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Village
Explanation:
Workspace



140. Botanically pineapple is a ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sorosis
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Agriculture questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Agriculture @ Fresherslive

This page provides important questions on Agriculture along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Agriculture questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Agriculture Online tests. Agriculture Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Agriculture Test questions Online @ Fresherslive?

Agriculture questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Agriculture may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Agriculture questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Agriculture questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Agriculture in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Agriculture Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Agriculture test or get stuck on any particular question, our Agriculture test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Agriculture, exercise these advanced Agriculture questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Agriculture Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status