Agriculture Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Agriculture Questions: Solved 172 Agriculture Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Agriculture Questions

101. Drip irrigation is useful in which region?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dry
Explanation:
Workspace



102. Which of the 'complex fertilizer'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ammonium phosphate
Explanation:
Workspace



103. White colour of soil is due to the presence of __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Manganese oxide
Explanation:
Workspace



104. Who has first time seen the micro-organism?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Louis Pasteur
Explanation:
Workspace



105. Micro-organism,which can grow at higher temperature, is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thermophiles
Explanation:
Workspace



106. Bacteriophage virus is the ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bacterial virus
Explanation:
Workspace



107. Beetles belong to order ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Coleoptera
Explanation:
Workspace



108. Classification of insects and rules of their nomenclature comes under the branch ___________________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Taxonomy
Explanation:
Workspace



109. Piercing and sucking type mouthparts are present in the insect _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hemiptera
Explanation:
Workspace



110. Damaging stage of potato tuber moth is __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Larva
Explanation:
Workspace



111. The chemical, which attracts opposite sex insects of a species, is known as ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pheromones
Explanation:
Workspace



112. Rice and wheat has how many stamens?




SHOW ANSWER
Correct Ans:3,3
Explanation:
Workspace



113. Each anther has how many pollen sacs?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Two
Explanation:
Workspace



114. The book 'Mutation Research' is written by ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Muller
Explanation:
Workspace



115. Generally, cereals are deficient in ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Protein
Explanation:
Workspace



116. Blue colour tag is issued for _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Certified seed
Explanation:
Workspace



117. Penicillin acts on _______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cell wall
Explanation:
Workspace



118. Coenocytic mycelium is found in ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ascomycotina
Explanation:
Workspace



119. Which one of the pathogens is monocyclic?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ustilago
Explanation:
Workspace



120. Citrus tristeza virus is transmitted through ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Plant hopper
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Agriculture questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Agriculture @ Fresherslive

This page provides important questions on Agriculture along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Agriculture questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Agriculture Online tests. Agriculture Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Agriculture Test questions Online @ Fresherslive?

Agriculture questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Agriculture may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Agriculture questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Agriculture questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Agriculture in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Agriculture Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Agriculture test or get stuck on any particular question, our Agriculture test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Agriculture, exercise these advanced Agriculture questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Agriculture Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status