Agriculture Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Agriculture Questions: Solved 172 Agriculture Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Agriculture Questions

81. The optimum cardinal temperature point for germination of rice seeds is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:20°C - 25°C
Explanation:
Workspace



82. Which one of the following can be suitable for cropping as a wheat mixed crop?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mustard
Explanation:
Workspace



83. Khaira disease of rice can be controlled by spraying ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Zinc sulphate
Explanation:
Workspace



84. National Sugar Institute (N.S.I.) is located at __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kanpur
Explanation:
Workspace



85. The cropping intensity of maize-potato-tobacco is _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:300%
Explanation:
Workspace



86. Pink bollworm is a pest of _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cotton
Explanation:
Workspace



87. Thermophilic micro-organism grow well at temperature ___________________




SHOW ANSWER
Correct Ans:50°C - 60°C
Explanation:
Workspace



88. In H.T.S.T. pasteurization, which one of the following organisms is chosen as index organism for killing?




SHOW ANSWER
Correct Ans:S.thermophilus
Explanation:
Workspace



89. Where do the female mango leaf hoppers lay their eggs?




SHOW ANSWER
Correct Ans:On the ventral surface of leaves
Explanation:
Workspace



90. For providing inputs like quality seeds, fertilizers and pesticides, the agency present at the Village Panchayat Samiti Level is _________________




SHOW ANSWER
Correct Ans:NABARD
Explanation:
Workspace



91. Seed plant technique is followed in _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paddy
Explanation:
Workspace



92. Central Soil Salinity Research Institute is located at ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Karnal
Explanation:
Workspace



93. Chanchal' is a variety of _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chilli
Explanation:
Workspace



94. Biofertilizers are _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Culture of micro-organism
Explanation:
Workspace



95. Photorespiration is inhibited by ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:CMU and DCMU
Explanation:
Workspace



96. Glycolysis occurs only in the ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Absence of O2
Explanation:
Workspace



97. Sulphur, containing amino acid is ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cystine
Explanation:
Workspace



98. The ratio between marketable crop yield and water used in evapotranspiration is known as __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Field water use efficiency
Explanation:
Workspace



99. For waterlogged rice cultivation, the fertilizer that may be avoided is ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:
Workspace



100. Among the following crop rotations, which is good for increasing soil Nutrient status?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Groundnut-Wheat
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Agriculture questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Agriculture @ Fresherslive

This page provides important questions on Agriculture along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Agriculture questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Agriculture Online tests. Agriculture Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Agriculture Test questions Online @ Fresherslive?

Agriculture questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Agriculture may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Agriculture questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Agriculture questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Agriculture in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Agriculture Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Agriculture test or get stuck on any particular question, our Agriculture test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Agriculture, exercise these advanced Agriculture questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Agriculture Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status