Agriculture Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Agriculture Questions: Solved 172 Agriculture Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Agriculture Questions

61. Which is the National fruit of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mango
Explanation:
Workspace



62. The technique that reduce the amount of water consumption in crop cultivation




SHOW ANSWER
Correct Ans:Micro Irrigation
Explanation:
Workspace



63. Cashew tree, introduced by the Portuguese in India in the sixteenth century was brought from




SHOW ANSWER
Correct Ans:South America
Explanation:
Workspace



64. Consider the following pairs. Which of the following pairs are correctly matched.
1) Coffee Board - Bangalore
2) Tea Board - Guwahati
3) Tobacco Board - Hyderabad




SHOW ANSWER
Correct Ans:1 only
Explanation:
Workspace



65. World's leading producer of tea is




SHOW ANSWER
Correct Ans:India
Explanation:
Workspace



66. which of the following is NOT a National Symbol




SHOW ANSWER
Correct Ans:coconut Tree
Explanation:
Workspace



67. Match List I and List II
1) Tea - Gujarat
2) Rice - Kerala
3) Tobacco - Assam
4) Rubber - West Bengal




SHOW ANSWER
Correct Ans:3 4 1 2
Explanation:
Workspace



68. The activity that obtains its resources directly from the nature




SHOW ANSWER
Correct Ans:Primary Industries
Explanation:
Workspace



69. Consider the following crops : Which of these are Kharif crops?
1) Cotton
2) Groundnut
3) Rice
4) Wheat




SHOW ANSWER
Correct Ans:1, 2 and 3
Explanation:
Workspace



70. The largest producer of coffee in India is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Karnataka
Explanation:
Workspace



71. Which state produces the bulk of natural rubber in India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kerala
Explanation:
Workspace



72. Which of the following states is the largest producer of coffee ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Karnataka
Explanation:
Workspace



73. Sulphur-coated Urea contains N ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:33%
Explanation:
Workspace



74. The number of essential mineral elements of plant is _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:16
Explanation:
Workspace



75. Red Delicious is a variety of ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Apple
Explanation:
Workspace



76. Kisan Mitra is an employee of _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:State Govt.
Explanation:
Workspace



77. Blind hoeing is recommended for __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sugarcane
Explanation:
Workspace



78. In maize plants __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tassels appear first
Explanation:
Workspace



79. Prabhat is an early short duration variety of ________________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Red gram
Explanation:
Workspace



80. What culture should be given priority in groundnut cultivation?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Phosphobacteria
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Agriculture questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Agriculture @ Fresherslive

This page provides important questions on Agriculture along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Agriculture questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Agriculture Online tests. Agriculture Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Agriculture Test questions Online @ Fresherslive?

Agriculture questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Agriculture may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Agriculture questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Agriculture questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Agriculture in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Agriculture Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Agriculture test or get stuck on any particular question, our Agriculture test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Agriculture, exercise these advanced Agriculture questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Agriculture Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status