Agriculture Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Agriculture Questions: Solved 172 Agriculture Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Agriculture Questions

41. What is the rank of India in the production of tobacco?




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
Workspace



42. Where is the Indian Agricultural Research institute located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:
Workspace



43. Where can coffee grow well?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Warm climate and height of 1500 ft, rainfall above 60 cm
Explanation:
Workspace



44. Which requires high temperature with sufficient rainfall to grow?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sugarcane
Explanation:
Workspace



45. Which one of the following is the kharif crop?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rice
Explanation:
Workspace



46. The Rabi season is benefited heavily by




SHOW ANSWER
Correct Ans:North East Monsoon
Explanation:
Workspace



47. The kharif season rain is due to




SHOW ANSWER
Correct Ans:South West Monsoon
Explanation:
Workspace



48. Propagation of ginger is generally done using




SHOW ANSWER
Correct Ans:stem (rhizome)
Explanation:
Workspace



49. Which one of the following condition is not essential to grow maize?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Low temperature
Explanation:
Workspace



50. Remains of salt over soil after evaporation of water is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Salivation
Explanation:
Workspace



51. Carriage of water through pipelines and tube wells to farms is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Irrigation
Explanation:
Workspace



52. Crops that need a lot of water are




SHOW ANSWER
Correct Ans:rice and wheat
Explanation:
Workspace



53. Most essential component for crops is




SHOW ANSWER
Correct Ans:water
Explanation:
Workspace



54. Crops grow well when they are




SHOW ANSWER
Correct Ans:irrigated
Explanation:
Workspace



55. The science concerned with vegetable culture is called
as __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:olericulture
Explanation:
Workspace



56. Wheat granary of india is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Punjab
Explanation:
Workspace



57. The agricultural production in which india may outsmart the USA in the near future is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wheat
Explanation:
Workspace



58. Which one of the following commercial crops is cultivated in large area in Tamil Nadu




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sugarcane
Explanation:
Workspace



59. Shifted cultivation is practised in India by the tribal group




SHOW ANSWER
Correct Ans:Poda
Explanation:
Workspace



60. In the following districts, the largest cultivator of cotton is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Salem
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Agriculture questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Agriculture @ Fresherslive

This page provides important questions on Agriculture along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Agriculture questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Agriculture Online tests. Agriculture Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Agriculture Test questions Online @ Fresherslive?

Agriculture questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Agriculture may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Agriculture questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Agriculture questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Agriculture in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Agriculture Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Agriculture test or get stuck on any particular question, our Agriculture test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Agriculture, exercise these advanced Agriculture questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Agriculture Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status