Active/Passive Voice Questions and Answers updated daily – English

Active/Passive Voice Questions: Solved 658 Active/Passive Voice Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Active/Passive Voice Questions

In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 81 to 80
81. Let us help him.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Let he be helped.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 82 to 81
82. A great man acknowledged me as a flatterer to him.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I am acknowledged as a flatterer by a great man.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 83 to 82
83. Cacao is bitter when it is tasted.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cacao is bitter.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 84 to 83
84. She begins her day with a cup of coffee.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Her day is being begun with a cup of coffee.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 85 to 84
85. Alexander expected to conquer the world.




SHOW ANSWER
Correct Ans:It was expected by Alexander that he should conquer the world.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 86 to 85
86. By whom is the child being fed?




SHOW ANSWER
Correct Ans:By whom is the child being fed?
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 87 to 86
87. This watch was given to me by my grandfather.




SHOW ANSWER
Correct Ans:This watch was given to me by my grandfather.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 88 to 87
88. The old lady touched and patted the cow.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The cow was touched by the old lady patting her.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 89 to 88
89. The student has learnt the answer by heart.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The answer by the student was learnt by heart
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 90 to 89
90. He knew that his own life was unjust.




SHOW ANSWER
Correct Ans:It was known by him that his own life was unjust.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 91 to 90
91. Everyone must read this book.




SHOW ANSWER
Correct Ans:This book is to be read by everyone.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 92 to 91
92. We will not allow them to run away.




SHOW ANSWER
Correct Ans:We will not allow them to run away.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 93 to 92
93. Did everybody miss the first bus?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The first bus was missed by everybody?
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 94 to 93
94. We must endure what we cannot cure.




SHOW ANSWER
Correct Ans:What we cure must be endured.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 95 to 94
95. The walls had not been decorated by us.




SHOW ANSWER
Correct Ans:We have not decorated the walls.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 96 to 95
96. Then her face was bowed.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Then her face was bowed.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 97 to 96
97. I shall have written the letter.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The letter is being written by me.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 98 to 97
98. A fresh batch of eggs was collected by the farmer’s wife.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The farmer's wife was collecting a fresh batch of eggs.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 99 to 98
99. A massive search operation has been launched to nab the suspects.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The police had launched a massive search operation to nab the suspects.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 100 to 99
100. I shall post these letters tomorrow.




SHOW ANSWER
Correct Ans:These letters would be posted tomorrow.
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Active/Passive Voice questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Active/Passive Voice @ Fresherslive

This page provides important questions on Active/Passive Voice along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Active/Passive Voice questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Active/Passive Voice Online tests. Active/Passive Voice Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Active/Passive Voice Test questions Online @ Fresherslive?

Active/Passive Voice questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Active/Passive Voice may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Active/Passive Voice questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Active/Passive Voice questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Active/Passive Voice in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Active/Passive Voice Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Active/Passive Voice test or get stuck on any particular question, our Active/Passive Voice test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Active/Passive Voice, exercise these advanced Active/Passive Voice questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Active/Passive Voice Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status