Active/Passive Voice Questions and Answers updated daily – English

Active/Passive Voice Questions: Solved 658 Active/Passive Voice Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Active/Passive Voice Questions

In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 621 to 620
621. They will inform the police.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The police will be informed by them.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 622 to 621
622. You should open the wine about three hours before you use it.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wine should be opened about three hours before it is used.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 623 to 622
623. I cannot accept your offer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Your offer cannot be accepted by me.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 624 to 623
624. The doctor advised the patient not to eat rice.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The patient was advised by the doctor not to eat rice.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 625 to 624
625. She spoke to the official on duty.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The official on duty was spoken to by her
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 626 to 625
626. She makes cakes every Sunday.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cakes are made by her every Sunday.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 627 to 626
627. James Watt discovered the energy of steam.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The energy of steam was discovered by James Watt.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 628 to 627
628. A child could not have done this mischief.




SHOW ANSWER
Correct Ans:This mischief could not have been done by a child.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 629 to 628
629. You can play with these kittens quite safely.




SHOW ANSWER
Correct Ans:These kittens can be played with quite safely.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 630 to 629
630. The invigilator was reading out the instructions.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The instructions were being read out by the invigilator.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 631 to 630
631. You need to clean your shoes properly.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Your shoes need to be cleaned properly.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 632 to 631
632. Do you imitate others?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Are others imitated by you?
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 633 to 632
633. They have built a perfect dam across the river.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A perfect dam has been built by them across the river.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 634 to 633
634. Darjeeling grows tea.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tea is grown in Darjeeling.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 635 to 634
635. They greet me cheerfully every morning.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I am greeted cheerfully by them every morning.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 636 to 635
636. Who is creating this mess?




SHOW ANSWER
Correct Ans:By whom is this mess being created?
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 637 to 636
637. I remember my sister taking me to the museum.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I remember being taken to the museum by my sister.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 638 to 637
638. After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel.




SHOW ANSWER
Correct Ans:After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 639 to 638
639. We hope that we shall win the match.




SHOW ANSWER
Correct Ans:It is hoped that the match will be won by us.
Explanation:
Workspace



In the following questions, a sentence has been given in Active / Passive Voice. Out of the four alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Passive / Active Voice and mark your answer in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 640 to 639
640. She teaches us French.




SHOW ANSWER
Correct Ans:We are taught French by her.
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Active/Passive Voice questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Active/Passive Voice @ Fresherslive

This page provides important questions on Active/Passive Voice along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Active/Passive Voice questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Active/Passive Voice Online tests. Active/Passive Voice Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Active/Passive Voice Test questions Online @ Fresherslive?

Active/Passive Voice questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Active/Passive Voice may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Active/Passive Voice questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Active/Passive Voice questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Active/Passive Voice in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Active/Passive Voice Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Active/Passive Voice test or get stuck on any particular question, our Active/Passive Voice test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Active/Passive Voice, exercise these advanced Active/Passive Voice questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Active/Passive Voice Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status