Active/Passive Voice Questions and Answers updated daily – English

Active/Passive Voice Questions: Solved 658 Active/Passive Voice Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Active/Passive Voice Questions

In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 41 to 40
41. He was known by me by his voice, when I was spoken to by him in the dark.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I knew him by his voice when he spoke to me in the dark.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 42 to 41
42. Where will he met you?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Where will you be met by him?
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 43 to 42
43. Hindus celebrate Deepavali to commemorate the victory of goodness over evil.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Deepavali is celebrated by Hindus to commemorate the victory of goodness over evil.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 44 to 43
44. The spilt milk was licked up by the cat.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The cat licked up the spilt milk.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 45 to 44
45. They ordered the prisoners to turn to face the Wall.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The prisoners were ordered to turn to face the wall.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 46 to 45
46. I remember my sister helping me in the nick of time




SHOW ANSWER
Correct Ans:I remember being helped by my sister in the nick of time.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 47 to 46
47. Every night the office is vacuumed and dusted by the cleaning crew.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The cleaning crew vacuums and dusts the office every night.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 48 to 47
48. We are going to watch a movie tonight.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A movie is going to be watched by us tonight.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 49 to 48
49. The student's questions are always answered by
the teacher.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The teacher always answers the student's questions.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 50 to 49
50. The wedding planner is making all the reservations.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All the reservations will be made by the wedding planner.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 51 to 50
51. The homeowners remodeled the house to help it sell.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The house was remodeled by the homeowners to help it sell.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. Will the plumber repair the shower?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Will the shower be repaired by the plumber?
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 53 to 52
53. The police officer showed us the way.




SHOW ANSWER
Correct Ans:We were shown the way by the police officer.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 54 to 53
54. Everyone praises good men.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Good men are being given praises by everyone.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 55 to 54
55. She is putting in many hours of work.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Many hours of work is being put by her.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 56 to 55
56. My brilliant niece is speaking in italian.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Italian was being spoken by my brilliant niece.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 57 to 56
57. My father will write a letter.




SHOW ANSWER
Correct Ans:My father will write a letter.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. My mother bakes cakes.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A cake is being baked by my mother.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. My father has promised me a bicycle.




SHOW ANSWER
Correct Ans:l promised a bicycle by my father.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. Open the door.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The door was opened.
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Active/Passive Voice questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Active/Passive Voice @ Fresherslive

This page provides important questions on Active/Passive Voice along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Active/Passive Voice questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Active/Passive Voice Online tests. Active/Passive Voice Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Active/Passive Voice Test questions Online @ Fresherslive?

Active/Passive Voice questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Active/Passive Voice may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Active/Passive Voice questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Active/Passive Voice questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Active/Passive Voice in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Active/Passive Voice Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Active/Passive Voice test or get stuck on any particular question, our Active/Passive Voice test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Active/Passive Voice, exercise these advanced Active/Passive Voice questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Active/Passive Voice Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status