Active/Passive Voice Questions and Answers updated daily – English

Active/Passive Voice Questions: Solved 658 Active/Passive Voice Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Active/Passive Voice Questions

In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 21 to 20
21. My uncle promised me a present.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I was promised a present by my uncle
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 22 to 21
22. Rain disrupted the last day’s play between India and Sri Lanka.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The last day’s play between India and Sri Lanka was disrupted by rain.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 23 to 22
23. The Romans expected to conquer Carthage




SHOW ANSWER
Correct Ans:It was expected by the Romans that they would conquer Carthage.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 24 to 23
24. You must look into this matter.




SHOW ANSWER
Correct Ans:This matter should be looked into by you
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 25 to 24
25. A stone struck me on the head.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I was struck on the head by a stone.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 26 to 25
26. Someone gave her a bull dog.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A bull dog was given to her.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 27 to 26
27. The French surrendered Quebec to the English in 1759.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Quebec was surrendered by the French to the English in 1759.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 28 to 27
28. His pocket has been picked.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Someone has picked his pocket.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 29 to 28
29. Have the box broken.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Get Someone to break the box.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 30 to 29
30. I saw him conducting the rehearsal.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I saw the rehearsal being conducted by him.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 31 to 30
31. Do you imitate others ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Are others imitated by you?
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 32 to 31
32. He teaches us Grammar.




SHOW ANSWER
Correct Ans:We are taught Grammar by him.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 33 to 32
33. Mona was writing a letter to her father.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A letter was being written by Mona to her father.
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 34 to 33
34. Kindly offer your remarks




SHOW ANSWER
Correct Ans:You are requested to offer your remarks
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 35 to 34
35. Ratan is performing an experiment




SHOW ANSWER
Correct Ans:An experiment is being performed by Ratan
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 36 to 35
36. We shall write a novel




SHOW ANSWER
Correct Ans:A novel will be written by us
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 37 to 36
37. I didn't speak even a single word in the meeting




SHOW ANSWER
Correct Ans:Even a single word was not spoken by me in the meeting
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 38 to 37
38. Sita learns her lessons daily.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Her lessons are learnt daily by sita
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 39 to 38
39. We prohibit smoking




SHOW ANSWER
Correct Ans:Smoking is prohibited
Explanation:
Workspace



In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 40 to 39
40. Did he plan an excursion to mountains?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Was an excursion to mountains planned by him?
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Active/Passive Voice questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Active/Passive Voice @ Fresherslive

This page provides important questions on Active/Passive Voice along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Active/Passive Voice questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Active/Passive Voice Online tests. Active/Passive Voice Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Active/Passive Voice Test questions Online @ Fresherslive?

Active/Passive Voice questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Active/Passive Voice may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Active/Passive Voice questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Active/Passive Voice questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Active/Passive Voice in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Active/Passive Voice Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Active/Passive Voice test or get stuck on any particular question, our Active/Passive Voice test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Active/Passive Voice, exercise these advanced Active/Passive Voice questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Active/Passive Voice Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status