Active/Passive Voice: Solved 658 Active/Passive Voice Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Active/Passive Voice Questions

In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 1 to 16
1. I remember my sister taking me to the museum.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I remember being taken to the museum by my sister
Explanation:
The passive voice for the given statement is 'I remember being taken to the museum by my sister.'


2. They drew a circle in the morning.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A circle was drawn by them in the morning
Explanation:
Given sentence is in Past simple tense and it is in active voice, we need to change it into passive voice. The passive voice is 'A circle was drawn by them in the morning.'


3. If you're doing something important, you are working to make change happen.




SHOW ANSWER
Correct Ans:If something important is being done, work is being done to make change happen.
Explanation:
The passive voice of the given sentence is 'If something important is being done, work is being done to make change happen.'


Fresherslive Current Affairs
4. He is writing the book.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The book is being written by him
Explanation:
The correct statement is : The book is being written by him. The passive of continuous tenses requires the present continuous form of “to be”. And the verb ‘writing’ needs to be converted to its past participle form, that is, ‘written’.


5. The thief destroyed several items in the room. Even the carpet has been torn.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Several items in the room were destroyed by the thief. He has even torn the carpet.
Explanation:
The passive voice for the given statement is 'Several items in the room were destroyed by the thief. He has even torn the carpet.'


Fresherslive Current Affairs
6. The weather disrupted the final match.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The final match was disrupted by the weather.
Explanation:
The correct sentence is 'The final match was disrupted by the weather'.


7. My friends are going to watch a movie tonight.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A movie is going to be watched by my friends tonight.
Explanation:
The correct sentence is 'A movie is going to be watched by my friends tonight'.


8. Rohit was taken to the hospital by the villagers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The villagers took Rohit to the hospital
Explanation:
The passive voice for the statement is "The villagers took Rohit to the hospital."


9. In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

You should open the wine about three hours before you use it.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wine should be opened about three hours before it is used.
Explanation:
The given statement is in active voice. The passive of the statement is Wine should be opened about three hours before it is used.


10. People claim to have seen the suspect in several cities.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The suspect is claimed to have been seen in several cities.
Explanation:
Present Indefinite Tense in Active Voice changes to 'is/am/ are + V3' in Passive Voice and Present Perfect Tense in Active Voice 'has /have + V3' changes to 'has/ have + been + V3' in Passive Voice. Rest conversion rule is same.

Hence option B fits in the context.


11. The given sentence is given in the Active voice and five alternatives are given against each sentence. Select the right alternative which has the right passive voice. If the right alternative is not given, choose option (e) as your option.

Someone told me that there had been an explosion in the Town Hall.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I was told by someone that there had been an explosion in the Town Hall
Explanation:
The passive voice for the given sentence is I was told by someone that there had been an explosion in the Town Hall.


Fresherslive Current Affairs
12. The given sentence is given in the Active voice and five alternatives are given against each sentence. Select the right alternative which has the right passive voice. If the right alternative is not given, choose option (e) as your option.

I like the food they serve at that restaurant.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The food served by them at the restaurant is liked by me
Explanation:
Option (c) is the correct alternative.


13. A sentence has been given in Direct/indirect form. Out of the five alternatives suggested, select the one which best expresses the same sentence in Indirect/Direct form and mark

Ruby requested me to lend her Rs. 1000 the next day.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ruby said to me, 'Please lend me Rs. 1000 tomorrow.'
Explanation:
The indirect form of the given question is Ruby said to me, 'Please lend me Rs. 1000 tomorrow.'


14. Let her go out for a walk.




SHOW ANSWER
Correct Ans:It is suggested that she should go out for a walk.
Explanation:


15. Why are they laughing at you?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Why are you being laughed at by them?
Explanation:


16. Will the students have completed their course before the examination?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Will the lessons have been completed by the students before the examination?
Explanation:


In the following question sentence is given in Active/Passive voice. Out of the given options select that option which expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Refer the above for the Questions 17 to 32
17. He will have closed the shop by now.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The shop will have been closed by him by now.
Explanation:


18. When he left school, the text books were put aside
by him and were never reopened.




SHOW ANSWER
Correct Ans:He put aside his textbooks when he left school and never reopened them.
Explanation:


19. He was arrested on a charge of theft, but for lack of evidence he was released.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The police arrested him on- a charge of theft, but for lack of evidence released him.
Explanation:


20. Darjeeling grows tea.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tea is grown in Darjeeling.
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Active/Passive Voice questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Active/Passive Voice @ Fresherslive

This page provides important questions on Active/Passive Voice along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Active/Passive Voice questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Active/Passive Voice Online tests. Active/Passive Voice Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Active/Passive Voice Test questions Online @ Fresherslive?

Active/Passive Voice questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Active/Passive Voice may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Active/Passive Voice questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Active/Passive Voice questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Active/Passive Voice in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Active/Passive Voice Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Active/Passive Voice test or get stuck on any particular question, our Active/Passive Voice test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Active/Passive Voice, exercise these advanced Active/Passive Voice questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Active/Passive Voice Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.





FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.