Seating Arrangement Questions and Answers updated daily – Verbal Ability



20 Seating Arrangement Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Verbal Ability Seating Arrangement online test. Seating Arrangement Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Seating Arrangement Questions

1. What is true about J and K ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:both are male
Explanation:


2. Who among the following is seated between E and H ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:K
Explanation:


3. Who among the following are three lady members ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:E,H,G
Explanation:


4. How many persons are seated between K and F ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:


5.
Each of these questions are based on the information given below :

8 persons E, F, G, H, I, J, K and L are seated around a square table - two on each side.
There are 3 ladies who are not seated next to each other.
J is between L and F.
G is between I and F.
H, a lady member is second to the left of J.
F, a male member is seated opposite to E, a lady member.
There is a lady member between F and I.

Who among the following is to the immediate left of F ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:j
Explanation:


6. Who is second from the left in photograph ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:seema
Explanation:


7. Who is second from the right ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:reeta
Explanation:


8. Who is in the middle of the photograph ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:rani
Explanation:


9.
Five girls are sitting on a bench to be photographed. Seema is to the left of Rani and to the right of Bindu. Mary is to the right of Rani. Reeta is between Rani and Mary.

Who is sitting immediate right to Reeta ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:mary
Explanation:


10. What is the position of S ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:to the immediate right of w
Explanation:


11. Which of the following is correct ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Q is to the immediate left of W
Explanation:


12. Which one is immediate right to the V ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:T
Explanation:


13.
P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting round the circle and are facing the centre:

P is second to the right of T who is the neighbour of R and V.
S is not the neighbour of P.
V is the neighbour of U.
Q is not between S and W. W is not between U and S.
Which two of the following are not neighbours ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:RV
Explanation:


14. Which of the following statements is not correct ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:All of Above
Explanation:


15. The angle between Gaurav and Manish in the clockwise direction is ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:30 degree
Explanation:


16.

Gaurav is sitting .............. of Priya.




SHOW ANSWER
Correct Ans:three places left
Explanation:


17. Gaurav is not sitting at equal distance from



SHOW ANSWER
Correct Ans:all the above
Explanation:


18.
Seven friends Kamal, Manish, Rohit, Amit, Gaurav, Pritam and Priya are sitting in a circle. Kamal, Manish, Rohit, AMit, Pritam and Priya are sitting at equal distances from each other.
Rohit is sitting after two places right of Pritam, who is sitting one place right of Amit. Kamal forms an angle of 90 degrees from Gaurav and an angle of 120 degrees from Manish. Manish is just opposite Priya and is sitting on the left of Gaurav.

Who is the only person sitting between Rohit and Manish ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:gaurav
Explanation:


19. A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Between B and C
Explanation:


20. A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:X
Explanation:



FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.