Idioms and Phrases Questions and Answers updated daily – Verbal Ability



15 Idioms and Phrases Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Verbal Ability Idioms and Phrases online test. Idioms and Phrases Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Idioms and Phrases Questions

1. To hit the nail right on the head



SHOW ANSWER
Correct Ans:To do the right thing
Explanation:


2. Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom, If there is no correct meaning given, E (i.e.) 'None of these' will be the answer.

To smell a rat



SHOW ANSWER
Correct Ans:To suspect foul dealings
Explanation:


3. A black sheep



SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:


4. To be the question



SHOW ANSWER
Correct Ans:To take for granted
Explanation:


5. To play second fiddle



SHOW ANSWER
Correct Ans:To support the role and view of another person
Explanation:


6. Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom, If there is no correct meaning given, E (i.e.) 'None of these' will be the answer.

To leave someone in the lurch



SHOW ANSWER
Correct Ans:To desert someone in his difficulties
Explanation:


7. To pick holes



SHOW ANSWER
Correct Ans:To criticise someone
Explanation:


8. To put one's hand to plough



SHOW ANSWER
Correct Ans:To take a difficult task
Explanation:


9. To be above board



SHOW ANSWER
Correct Ans:To be honest in any business deal
Explanation:


10. To end in smoke



SHOW ANSWER
Correct Ans:To ruin oneself
Explanation:


11. Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom, If there is no correct meaning given, E (i.e.) 'None of these' will be the answer.

To cry wolf



SHOW ANSWER
Correct Ans:To give false alarm
Explanation:


12. To have an axe to grind



SHOW ANSWER
Correct Ans:A private end to serve
Explanation:


13. To drive home



SHOW ANSWER
Correct Ans:To emphasise
Explanation:


14. To catch a tartar



SHOW ANSWER
Correct Ans:To catch a dangerous person
Explanation:


15.
Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom, If there is no correct meaning given, E (i.e.) 'None of these' will be the answer.

To make clean breast of



SHOW ANSWER
Correct Ans:To confess without of reserve
Explanation:



FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.