Direction sense test Questions and Answers updated daily – Verbal Ability



20 Direction sense test Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Verbal Ability Direction sense test online test. Direction sense test Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Direction sense test Questions

1. Golu started from his house towards North. After covering a distance of 8 km. he turned towards left and covered a distance of 6 km. What is the shortest distance now from his house?



SHOW ANSWER
Correct Ans:10 km
Explanation:


2. The length and breadth of a room are 8 m and 6 m respectively. A cat runs along all the four walls and finally along a diagonal order to catch a rat. How much total distance is covered by the cat?



SHOW ANSWER
Correct Ans:38
Explanation:


3. A man walks 2 km towards North. Then he turns to East and walks 10 km. After this he turns to North and walks 3 km. Again he turns towards East and walks 2 km. How far is he from the starting point?



SHOW ANSWER
Correct Ans:13 km
Explanation:


4. K is 40 m South-West of L. If M is 40 m South-East of L, then M is in which direction of K?



SHOW ANSWER
Correct Ans:east
Explanation:


5. One evening before sunset Rekha and Hema were talking to each other face to face. If Hema's shadow was exactly to the right of Hema, which direction was Rekha facing?



SHOW ANSWER
Correct Ans:south
Explanation:


6. Two cars start from the opposite places of a main road, 150 km apart. First car runs for 25 km and takes a right turn and then runs 15 km. It then turns left and then runs for another 25 km and then takes the direction back to reach the main road. In the mean time, due to minor break down the other car has run only 35 km along the main road. What would be the distance between two cars at this point?



SHOW ANSWER
Correct Ans:65 km
Explanation:


7. Rasik walked 20 m towards north. Then he turned right and walks 30 m. Then he turns right and walks 35 m. Then he turns left and walks 15 m. Finally he turns left and walks 15 m. In which direction and how many metres is he from the starting position?



SHOW ANSWER
Correct Ans:45 m east
Explanation:


8. If South-East becomes North, North-East becomes West and so on. What will West become?



SHOW ANSWER
Correct Ans:south-east
Explanation:


9. A man walks 5 km toward south and then turns to the right. After walking 3 km he turns to the left and walks 5 km. Now in which direction is he from the starting place?



SHOW ANSWER
Correct Ans:south-west
Explanation:


10. Rahul put his timepiece on the table in such a way that at 6 P.M. hour hand points to North. In which direction the minute hand will point at 9.15 P.M. ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:west
Explanation:


11. One morning Udai and Vishal were talking to each other face to face at a crossing. If Vishal's shadow was exactly to the left of Udai, which direction was Udai facing?



SHOW ANSWER
Correct Ans:north
Explanation:


12. From his house, Lokesh went 15 kms to the North. Then he turned West and covered 10 kms. Then he turned South and covered 5 kms. Finally, turning to East, he covered 10 kms. In which direction is he from his house ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:north
Explanation:


13. Rohit walked 25 metres towards South. Then he turned to his left and walked 20 metres. He then turned to his left and walked 25 metres. He again turned to his right and walked 15 metres. At what distance is he from the starting point and in which direction ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:35 m,east
Explanation:


14. I am facing South. I turn right and walk 20 metre. Then I turn right again and walk 10 metre. Then I turn left and walk 10 metre and then turning right walk 20 metre. Then I turn right again and walk 60 metre. In which direction am I from the starting point ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:north-east
Explanation:


15. A dog runs 20 metre towards East and turns Right, runs 10 metre and turns to right, runs 9 metre and again turns to left, runs 5 metre and then turns to left, runs 12 metre and finally turns to left and runs 6 metre. Now which direction dog is facing ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:north
Explanation:


16. Gaurav walks 20 metres towards North. He then turns left and walks 40 metres. He again turns left and walks 20 metres. Further, he moves 20 metres after turning to the right. How far is he from his original position ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:60 m
Explanation:


17. A child is looking for his father. He went 90 meters in the east before turning to his right. He went 20 meters before turning to is right again to look for his father at his uncle's place 30 meters from this point. His father was not there. From there, he went 100 meters to his north before meeting his father in a street. How far did the son meet his father from starting point 



SHOW ANSWER
Correct Ans:100 m
Explanation:


18. One day, Raviraj left home and cycled 20 Km southwards, turned right and cycled 10 km and turned right and cycled 20 Km and turned left and cycled 20 Km. How many kilometres will he have to cycle to reach his home straight ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:30 km
Explanation:


19. A man is facing north. He turns 45 degree in the clockwise direction and then another 180 degree in the same direction and then 45 degree in the anticlockwise direction. Find which direction he is facing now ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:south
Explanation:


20. A man is facing west. He turns 45 degree in the clockwise direction and then another 180 degree in the same direction and then 270 degree in the anticlockwise direction. Find which direction he is facing now ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:south-west
Explanation:


Are you seeking for good platform for practicing Direction sense test questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Direction sense test @ Fresherslive

This page provides important questions on Direction sense test along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Direction sense test questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Direction sense test Online tests. Direction sense test Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Direction sense test Test questions Online @ Fresherslive?

Direction sense test questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Direction sense test may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Direction sense test questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Direction sense test questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Direction sense test in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Direction sense test Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Direction sense test test or get stuck on any particular question, our Direction sense test test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Direction sense test, exercise these advanced Direction sense test questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Direction sense test Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.