Classification Questions and Answers updated daily – Verbal Ability



20 Classification Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Verbal Ability Classification online test. Classification Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Classification Questions

1. Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:where
Explanation:
All other can be used to answer "where".


2. Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:gabbage
Explanation:
All except Cabbage grow underground.


3. Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:calendar
Explanation:
All other are the part of a calender.


4. Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:peel
Explanation:
All except Peel are different form of cooking.

Few of my mast friends want to know the meaning of Peel,
So Peel is to Remove the outer covering or skin from (a fruit, vegetable, or shrimp).


5. Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:raeder
Explanation:
All except Reader are involved in preparation of book, journal, newspaper etc.


6. Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:paragon
Explanation:
All except Paragon are evil-doers.


7. Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:valley
Explanation:
All except Valley are elevated features.


8.   Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:listen
Explanation:


9. Choose the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:brother
Explanation:


10. Choose out the odd one.



SHOW ANSWER
Correct Ans:whale
Explanation:
All except Whale lay eggs.


11. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:diagonal
Explanation:
All except Diagonal are associated with circle.


12. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:quart
Explanation:
All except Quart are units of measuring distances.


13. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:beethovan
Explanation:
Beethovan was a musician, rest were scientists.


14. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:barber
Explanation:
All except Barber requires raw material to work.

Interesting isn't.


15. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:heart
Explanation:
All except heart are in Pairs.


16. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:banana
Explanation:
All except Banana are juicy fruits.


17. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:club
Explanation:
Except club, in rest people use to stay.


18. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:quay
Explanation:
All except quay are part of ship.


19. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:universe
Explanation:
All except the Universe are part of Universe.


20. Choose the word which is least like the other words.



SHOW ANSWER
Correct Ans:book
Explanation:
All except Book are stationary items.


Are you seeking for good platform for practicing Classification questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Classification @ Fresherslive

This page provides important questions on Classification along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Classification questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Classification Online tests. Classification Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Classification Test questions Online @ Fresherslive?

Classification questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Classification may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Classification questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Classification questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Classification in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Classification Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Classification test or get stuck on any particular question, our Classification test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Classification, exercise these advanced Classification questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Classification Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.