Blood Relation Questions and Answers updated daily – Verbal Ability



20 Blood Relation Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Verbal Ability Blood Relation online test. Blood Relation Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Blood Relation Questions

1. A's son B is married with C whose sister D is married to E the brother of B. How D is related to A?



SHOW ANSWER
Correct Ans:daughter's-in-law
Explanation:
Since E is the brother of B

Therefore, A is the father of E

but D is the wife of E.

Hence, D is the daughter-in-law of A.


2. Introducing a man, a woman said, "He is the only son of the mother of my mother." How is the woman related to the man?



SHOW ANSWER
Correct Ans:niece
Explanation:
The man is the only son of the mother of the woman. Hence, the man is the maternal uncle of the woman. So, the woman is the niece of the man.


3.
If P $ Q means P is the father of Q; P # Q means P is the mother of Q and P * Q means P is the sister of Q, then N # L $ P * Q shows which of the relation of Q to N?



SHOW ANSWER
Correct Ans:data inadequate
Explanation:
As the sex of Q is not known, hence, data is inadequate.


4. Pointing to a photograph Anjali said, "He is the son of the only son of my grandfather." How is the man in the photograph related to Anjali?



SHOW ANSWER
Correct Ans:brother
Explanation:
The man in the photograph is son of Anjali's grandfather's son i.e., the son of Anjali's father. Hence, the boy is the brother of Anjali.


5. Pointing to Varman, Madhav said, "I am the only son of one of the sons of his father." How is Varman related to Madhav?



SHOW ANSWER
Correct Ans:father or uncle
Explanation:
Madhav is the only son of one of the sons of Varman's father → Either Varman is the father or uncle of Madhav.


6. If A + B means A is the brother of B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B. Which of the following means M is the uncle of P?



SHOW ANSWER
Correct Ans:M + K % T X P
Explanation:
M + K → M is the brother of K

K % T → K is the father of T

T x P → T is the sister of P

Therefore, K is the father of P and M is the uncle of P.


7. Introducing Sonia, Aamir says, "She is the wife of only nephew of only brother of my mother." How Sonia is related to Aamir?



SHOW ANSWER
Correct Ans:wife
Explanation:
Brother of mother means maternal uncle. Hence only nephew of Aamir's maternal uncle means Aamir himself. Therefore Sonia is the wife of Aamir.


8.
 
If P $ Q means P is the brother of Q; P # Q means P is the mother of Q; P * Q means P is the daughter of Q in A # B $ C * D, who is the father?



SHOW ANSWER
Correct Ans:d
Explanation:
A is the mother of B, B is the brother of C and C is the daughter of D. Hence, D is the father.

A (Parents) D
| |
| |
B - is - Brother - of - C


9. Pointing towards a man, a woman said, "His mother is the only daughter of my mother." How is the woman related to the man?



SHOW ANSWER
Correct Ans:mother
Explanation:
Only daughter of my mother → myself.

Hence, the woman is the mother of the man.


10.
 
A and B are children of D. Who is the father of A? To answer this question which of the statements (1) and (2) is necessary?

C is the brother of A and the son of E.
F is the mother B.



SHOW ANSWER
Correct Ans:only 2
Explanation:
A and B are children of D.

From (1), C is the brother B and son of E.

Since, the sex of D and E are not known. Hence (1) is not sufficient to answer the question.

From (2). F is the mother of B. Hence, F is also the mother of A. Hence D is the father of A.

Thus, (2) is sufficient to answer the question.


11. Amit said - "This girl is the wife of the grandson of my mother". How is Amit related to the girl?



SHOW ANSWER
Correct Ans:father-in-law
Explanation:
The girl is the wife of grandson of Amit's mother i.e., the girl is the wife of son of Amit. Hence, Amit is the father-in-law of the girl.


12. Veena who is the sister-in-law of Ashok, is the daughter-in-law of Kalyani. Dheeraj is the father of Sudeep who is the only brother of Ashok. How Kalyani is related to Ashok?



SHOW ANSWER
Correct Ans:none of these
Explanation:
Ashok is the only brother of Sudeep and Veena is the sister-in-law of Ashok. Hence Veena is the wife of Sudeep. Kalyani is the mother-in-law of Veena. Kalyani is the mother of Ashok.


13. Pointing a photograph X said to his friend Y, "She is the only daughter of the father of my mother." How X is related to the person of photograph?



SHOW ANSWER
Correct Ans:son
Explanation:
'The only daughter of the father of X's mother' means mother of X.

Hence X is the son of the lady in the photograph.


14.
Deepak said to Nitin, "That boy playing with the football is the younger of the two brothers of the daughter of my father's wife." How is the boy playing football related to Deepak?



SHOW ANSWER
Correct Ans:brother
Explanation:
Father's wife → mother. Hence, the daughter of the mother means sister and sister's younger brother means brother. Therefore, the boy is the brother of Deepak.


15. Pointing to a gentleman, Deepak said," His only brother is the father of my daughter's father." How is gentleman related to Deepak ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:uncle
Explanation:
Blood Relation Analysis :

Father of my daughter's Father = Deepak Father

Brother of Deepak's father = Deepak's Uncle


16. Pointing to a girl in photograph. Amar said, "Her mother's brother is the only son of my mothers's father." How the girl's mother related to Amar ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:aunt
Explanation:
Blood Relation Analysis:

Only son of my Mother's father -> Amar maternal Uncle

So Girl's maternal uncle is the Amar's maternal uncle. Thus, the Girl's mother is Amar's Aunt.


17. Looking at the portrait of a man, Harsh said, "His mother is the wife of my father's son. I have no brothers or sisters." At whose portrait was Harsh was looking ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:his child
Explanation:
Blood relation Analysis :

Have no brother's or sister, so Harsh is single child

Wife of father's son -> His wife

His wife is mother of the person whose portrait is. So portrait is of his child.


18. Pointing to a man, a woman said, "His mother is the only daughter of my mother." How is the woman related to the man ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:mother
Explanation:


19. Pointing towards a person in a photograph, Anjali said, "He is the only son of the father of my sister's brother." How is that person is related to Anjali ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:anjali brother
Explanation:
Relation's given in the question may be analysed as follows :
Sister's brother - brother;
Brother's father - father;
Father's son - brother;

So he is Anjali Brother.



20. Pointing to a photograph, a man said, "I have no brother or sister but that man's father is my father's son." Whose photograph was it ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:his son
Explanation:
Since the person who is telling has no brother or sister, so his father son is he himself.
So the man in the photograph is his son.


Are you seeking for good platform for practicing Blood Relation questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Blood Relation @ Fresherslive

This page provides important questions on Blood Relation along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Blood Relation questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Blood Relation Online tests. Blood Relation Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Blood Relation Test questions Online @ Fresherslive?

Blood Relation questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Blood Relation may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Blood Relation questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Blood Relation questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Blood Relation in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Blood Relation Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Blood Relation test or get stuck on any particular question, our Blood Relation test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Blood Relation, exercise these advanced Blood Relation questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Blood Relation Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.