Analogy Questions and Answers updated daily – Verbal Ability



15 Analogy Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Verbal Ability Analogy online test. Analogy Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Analogy Questions

1. Race : Fatigue :: Fast : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:hunger
Explanation:
As the result of Race is Fatigue similarly the result of Fast is Hunger.


2. Cloth : Mill :: Newspaper : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:press
Explanation:
As Cloth is made in a Mill, similarly Newspaper is printed in press.


3. South : North-West :: West : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:north-east
Explanation:


4. Tree : Forest :: Grass : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
As Tree is found in Forest similarly Grass is found in Lawn.


5. College : Student :: Hospital : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:patient
Explanation:
As Students read in College similarly Patients are treated in Hospital.


6. Melt : Liquid :: Freeze : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:solid
Explanation:
As on melting, liquid is formed similarly on freezing solid is formed.


7. Architect : Building :: Sculptor : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:statue
Explanation:
As 'Architect' makes 'Building' similarly 'Sculptor' makes 'Statue'.


8. Peacock : India :: Bear : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:russia
Explanation:
As Peacock is the national bird of India, similarly Bear is the national animal of Russia.


9. Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:archeology
Explanation:
As Ornithologist is a specialist of Birds similarly Archealogist is a specialist of Archealogy.


10. Tractor : Trailer :: Horse : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:cart
Explanation:


11. CUP : LIP :: BIRD : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:beak
Explanation:


12. Clock : Time :: Thermometer : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:radiation
Explanation:


13. Fear : Threat :: Anger : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:provocation
Explanation:
First arises from second.


14.  Moon : Satellite :: Earth : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:planet
Explanation:


15.  Doctor : Nurse :: ? : Follower



SHOW ANSWER
Correct Ans:leader
Explanation:



FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.