Security Questions and Answers updated daily – Networking



10 Security Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Networking Security online test. Security Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Security Questions

1. You want to create a standard access list that denies the subnet of the following host: 172.16.144.17/21. Which of the following would you start your list with?



SHOW ANSWER
Correct Ans:access-list 10 deny 172.16.144.0 0.0.7.255
Explanation:
First, you must know that a /21 is 255.255.248.0, which is a block size of 8 in the third octet. Counting by eight, this makes our subnet 144 in the third octet, and the wildcard for the third octet would be 7 since the wildcard is always one less than the block size.


2. You have created a named access list called Blocksales. Which of the following is a valid command for applying this to packets trying to enter interface s0 of your router?



SHOW ANSWER
Correct Ans:(config-if)# ip access-group Blocksales in
Explanation:
Using a named access list just replaces the number used when applying the list to the router's interface. ip access-group Blocksales in is correct.


3. What router command allows you to determine whether an IP access list is enabled on a particular interface?



SHOW ANSWER
Correct Ans:show ip interface
Explanation:
Only the show ip interface command will tell you which interfaces have access lists applied. show access-lists will not show you which interfaces have an access list applied.


4.
You want to create a standard access list that denies the subnet of the following host: 172.16.50.172/20. Which of the following would you start your list with?



SHOW ANSWER
Correct Ans:access-list 10 deny 172.16.48.0 0.0.15.255
Explanation:
First, you must know that a /20 is 255.255.240.0, which is a block size of 16 in the third octet. Counting by 16s, this makes our subnet 48 in the third octet, and the wildcard for the third octet would be 15 since the wildcard is always one less than the block size.


5. What command will permit SMTP mail to only host 1.1.1.1?



SHOW ANSWER
Correct Ans:access-list 110 permit tcp any host 1.1.1.1 eq smtp
Explanation:
When trying to find the best answer to an access-list question, always check the access-list number and then the protocol. When filtering to an upper-layer protocol, you must use an extended list, numbers 100-199 and 2000-2699. Also, when you filter to an upper-layer protocol, you must use either tcp or udp in the protocol field. If it says ip in the protocol field, you cannot filter to an upper-layer protocol. SMTP uses TCP.


6. You are working on a router that has established privilege levels that restrict access to certain functions. You discover that you are not able to execute the command show running-configuration. How can you view and confirm the access lists that have been applied to the Ethernet 0 interface on your router?



SHOW ANSWER
Correct Ans:show ip interface Ethernet 0
Explanation:
The only command that shows which access lists have been applied to an interface is show ip interface Ethernet 0. The command show access-lists displays all configured access lists, and show ip access-lists displays all configured IP access lists, but neither command indicates whether the displayed access lists have been applied to an interface.


7. You need to create an access list that will prevent hosts in the network range of 192.168.160.0 to 192.168.191.0. Which of the following lists will you use?



SHOW ANSWER
Correct Ans:access-list 10 deny 192.168.160.0 0.0.31.255
Explanation:
The range of 192.168.160.0 to 192.168.191.0 is a block size of 32. The network address is 192.168.160.0 and the mask would be 255.255.224.0, which for an access list must be a wildcard format of 0.0.31.255. The 31 is used for a block size of 32. The wildcard is always one less than the block size.


8. Which of the following is an example of a standard IP access list?



SHOW ANSWER
Correct Ans:access-list 1 deny 172.16.10.1 0.0.0.0
Explanation:
Standard IP access lists use the numbers 1-99 and 1300-1999 and filter based on source IP address only. Option C is incorrect because the mask must be in wildcard format.


9. Which command would you use to apply an access list to a router interface?



SHOW ANSWER
Correct Ans:ip access-group 101 in
Explanation:
To apply an access list, the proper command is ip access-group 101 in.


10.
Which of the following is true regarding access lists applied to an interface?





SHOW ANSWER
Correct Ans:One access list may be configured, per direction, for each layer 3 protocol configured on an interface.
Explanation:
A Cisco router has rules regarding the placement of access lists on a router interface. You can place one access list per direction for each layer 3 protocol configured on an interface


Are you seeking for good platform for practicing Security questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Security @ Fresherslive

This page provides important questions on Security along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Security questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Security Online tests. Security Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Security Test questions Online @ Fresherslive?

Security questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Security may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Security questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Security questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Security in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Security Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Security test or get stuck on any particular question, our Security test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Security, exercise these advanced Security questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Security Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.