Network Address Translation Questions and Answers updated daily – Networking



15 Network Address Translation Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Networking Network Address Translation online test. Network Address Translation Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Address Translation Questions

1.
 Which of the following are disadvantages of using NAT?

Translation introduces switching path delays.
Conserves legally registered addresses.
Causes loss of end-to-end IP traceability.
Increases flexibility when connecting to the Internet.
Certain applications will not function with NAT enabled.
Reduces address overlap occurrence.



SHOW ANSWER
Correct Ans:1, 3 and 5
Explanation:
NAT is not perfect and can cause some issues in some networks, but most networks work just fine. NAT can cause delays and troubleshooting problems, and some applications just won't work.


2. Which of the following is considered to be the address before translation?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Inside local
Explanation:
The host on the private network before translation is considered to be an inside local host.


3.
Which of the following are advantages of using NAT?

Translation introduces switching path delays.
Conserves legally registered addresses.
Causes loss of end-to-end IP traceability.
Increases flexibility when connecting to the Internet.
Certain applications will not function with NAT enabled.
Reduces address overlap occurrence.



SHOW ANSWER
Correct Ans:2, 4 and 6
Explanation:
NAT is not perfect, but there are some advantages. It conserves global addresses, which allow us to add millions of hosts to the Internet without "real" IP addresses. This provides flexibility in our corporate networks. NAT can also allow you to use the same subnet more than once in the same network without overlapping networks.


4.
Which of the following would be good reasons to run NAT?

You need to connect to the Internet and your hosts don't have globally unique IP addresses.
You change to a new ISP that requires you to renumber your network.
You don't want any hosts connecting to the Internet.
You require two intranets with duplicate addresses to merge.



SHOW ANSWER
Correct Ans:1, 2 and 4
Explanation:
The most popular use of NAT is if you want to connect to the Internet and you don't want hosts to have global (real) IP addresses, but option B and D are correct as well.


5. Which command will allow you to see real-time translations on your router?



SHOW ANSWER
Correct Ans:debug ip nat
Explanation:
The command debug ip nat will show you in real time the translations occurring on your router.


6.
  Which are considered the methods of NAT?

Static
IP NAT pool
Dynamic
NAT double-translation
Overload



SHOW ANSWER
Correct Ans:1, 3 and 5
Explanation:
You can configure NAT three ways on a Cisco router: static, dynamic, and NAT Overload (PAT).


7. Which of the following is considered to be the address after translation?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Inside global
Explanation:
The host on the private network after translation is considered to be an inside global host.


8. Which of the following is considered to be the destination host before translation?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Outside local
Explanation:
The host on the global network before translation is considered to be an outside local host.


9. Which command will show you the summary of the NAT configuration?



SHOW ANSWER
Correct Ans:show ip nat statistics
Explanation:
The show ip nat statistics command displays a summary of the NAT configuration as well as counts of active translation types, hits to an existing mapping, misses (causing an attempt to create a mapping), and expired translations.


10. Which of the following would be a good starting point for troubleshooting if your router is not translating?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Check your interfaces for the correct configuration.
Explanation:
In order for NAT to provide translation services, you must have ip nat inside and ip nat outside configured on your router's interfaces.


11. When creating a pool of global addresses, which of the following can be used instead of the netmask command?



SHOW ANSWER
Correct Ans:prefix-length
Explanation:
Instead of the netmask command, you can use the prefix-length <length> statement.


12.
Pat Address Translation is also termed what?



SHOW ANSWER
Correct Ans:NAT Overload
Explanation:
Another term for port address translation is NAT Overload because that is the command used to enable port address translation.


13. Which command would you place on interface on a private network?



SHOW ANSWER
Correct Ans:ip nat inside
Explanation:
As in access-lists, you must configure your interfaces before NAT will provide any translations. On the inside networks you would use the command ip nat inside. On the outside interface, you will use the command ip nat outside.


14. Which command will show you all the translations active on your router?



SHOW ANSWER
Correct Ans:show ip nat translations
Explanation:
The command show ip nat translations will show you the translation table containing all the active NAT entries.


15. Which command would you place on interface connected to the Internet?



SHOW ANSWER
Correct Ans:ip nat outside
Explanation:
As in access-lists, you must configure your interfaces before NAT will provide any translations. On the inside networks you would use the command ip nat inside. On the outside interface, you will use the command ip nat outside.



FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.