Managing Cisco Internetwork Questions and Answers updated daily – Networking



12 Managing Cisco Internetwork Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Networking Managing Cisco Internetwork online test. Managing Cisco Internetwork Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Managing Cisco Internetwork Questions

1. What should the configuration register value be after you successfully complete the password recovery procedure and return the router to normal operation?



SHOW ANSWER
Correct Ans:0x2102
Explanation:
All Cisco routers have a default configuration register setting of 0x2102, which tells the router to load the IOS from flash memory and the configuration from NVRAM


2. Which command displays the configuration register setting?



SHOW ANSWER
Correct Ans:show version
Explanation:
The show version command provides you with the current configuration register setting.


3. You telnet to a router and make your necessary changes; now you want to end the Telnet session. What command do you type in?



SHOW ANSWER
Correct Ans:exit
Explanation:
Since the question never mentioned anything about a suspended session, you can assume that the Telnet session is still open, and you would just type exit to close the session


4. The configuration register setting of 0x2102 provides what function to a router?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Tells the router to look in NVRAM for the boot sequence
Explanation:
The default configuration setting of 0x2102 tells the router to look in NVRAM for the boot sequence.


5. You are troubleshooting a connectivity problem in your corporate network and want to isolate the problem. You suspect that a router on the route to an unreachable network is at fault. What IOS user exec command should you issue?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Router> trace
Explanation:
The command traceroute (trace for short), which can be issued from user mode or privileged mode, is used to find the path a packet takes through an internetwork and will also show you where the packet stops because of an error on a router.


6. Which command loads a new version of the Cisco IOS into a router?



SHOW ANSWER
Correct Ans:copy tftp flash
Explanation:
The command copy tftp flash will allow you to copy a new IOS into flash memory on your router.


7. Which command will copy the IOS to a backup host on your network?



SHOW ANSWER
Correct Ans:copy flash tftp
Explanation:
To copy the IOS to a backup host, which is stored in flash memory by default, use the copy flash tftp command.


8.
If you want to have more than one Telnet session open at the same time, what keystroke combination would you use?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Ctrl+Shift+6, then X
Explanation:
To keep open one or more Telnet sessions, use the Ctrl+Shift+6 and then X keystroke combination.


9.
Which three commands can be used to check LAN connectivity problems on a router?

show interfaces
show ip route
tracert
ping
dns lookups



SHOW ANSWER
Correct Ans:1 ,2 and 4
Explanation:
The tracert command is a Windows command and will not work on a router! A router uses the traceroute command.


10.
You are unsuccessful in telnetting into a remote device. What could the problem be?

IP addresses are incorrect.
Access control list is filtering Telnet.
There is a defective serial cable.
The VTY password is missing.



SHOW ANSWER
Correct Ans:2 and 4 only
Explanation:
The best answers, the ones you need to remember, are that either an access control list is filtering the Telnet session or the VTY password is not set on the remote device.


11.
What information is displayed by the show hosts command?

Temporary DNS entries
The names of the routers created using the hostname command
The IP addresses of workstations allowed to access the router
Permanent name-to-address mappings created using the ip host command
The length of time a host has been connected to the router via Telnet



SHOW ANSWER
Correct Ans:1 and 4
Explanation:
The show hosts command provides information on temporary DNS entries and permanent name-to-address mappings created using the ip host command.


12.
You have your laptop directly connected into a router's Ethernet port. Which of the following are among the requirements for the copy flash tftp command to be successful?

TFTP server software must be running on the router.
TFTP server software must be running on your laptop.
The Ethernet cable connecting the laptop directly into the router's Ethernet port must be a straight-through cable.
The laptop must be on the same subnet as the router's Ethernet interface.
The copy flash tftp command must be supplied the IP address of the laptop.



SHOW ANSWER
Correct Ans:2, 4 and 5
Explanation:
Before you back up an IOS image to a laptop directly connected to a router's Ethernet port, make sure the TFTP server software is running on your laptop, that the Ethernet cable is a "crossover," and that the laptop is in the same subnet as the router's Ethernet port, and then you can use the copy flash tftp command from your laptop.



FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.