Verbal Classification Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



15 Verbal Classification Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Verbal Classification online test. Verbal Classification Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Verbal Classification Questions

1. RETICENT : TALK



SHOW ANSWER
Correct Ans:Abstemious : Devour
Explanation:


2. HOPE : ASPIRES



SHOW ANSWER
Correct Ans:Fib : Lie
Explanation:


3. SEDATIVE : SLEEP



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:mnemonic : memory
Explanation:


4. LIGHT:BLIND



SHOW ANSWER
Correct Ans:Speech:Dumb
Explanation:


5. Foresight : Anticipation then Insomnia



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Sleeplessness
Explanation:


6. Novice : Learner then Harbinger



SHOW ANSWER
Correct Ans:Messanger
Explanation:


7. Calf : Cow then Puppy



SHOW ANSWER
Correct Ans:Bitch
Explanation:


8.   Ornithologist : Birds then Anthropologist



SHOW ANSWER
Correct Ans:Mankind
Explanation:


9. Jeopardy : Peril :: Jealousy



SHOW ANSWER
Correct Ans:Envy
Explanation:


10. Sculptor : Statue then Poet :



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Verse
Explanation:


11. Nurture : Neglect then Denigrate



SHOW ANSWER
Correct Ans:Extol
Explanation:


12. Venerate : Worship :: Extol 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Glorify
Explanation:


13. Breeze : Cyclone then Drizzle



SHOW ANSWER
Correct Ans:Downpour
Explanation:


14. Scribble : Write then Stammer



SHOW ANSWER
Correct Ans:Speak
Explanation:


15. Paw:Cat then Hoof:?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Horse
Explanation:
Paw is foot of Cat.
Hoof is foot of Horse.





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.