Logical Games Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



9 Logical Games Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Logical Games online test. Logical Games Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Logical Games Questions

1.        Where is Olliopolis located?



SHOW ANSWER
Correct Ans:in a valley
Explanation:
Olliopolis got 44 inches of rain, so it is not in the desert or the forest. The city in the mountains got 32 inches of rain; the coast 27. Therefore, Olliopolis is in a valley.


2.    Which city is in the desert ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Polberg
Explanation:
The city that got the least rain is in the desert. New Town is in the mountains. Last Stand got more rain than Olliopolis, so it cannot be the city with the least rain; also,Mile City cannot be the city with the least rain. Olliopolis got 44 inches of rain. Therefore, Polberg is in the desert and got 12 inches of rain.


3.    How much rain did Mile City get?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:27 inches
Explanation:
44 inches


4.
Read the below passage carefully and answer the questions:

Five cities all got more rain than usual this year. The five cities are: Last Stand, Mile City, New Town, Olliopolis, and Polberg. The cities are located in five different areas of the country: the mountains, the forest, the coast, the desert, and in a valley. The rainfall amounts were: 12 inches, 27 inches, 32 inches, 44 inches, and 65 inches.

* The city in the desert got the least rain; the city in the forest got the most rain.
* New Town is in the mountains.
* Last Stand got more rain than Olliopolis.
* Mile City got more rain than Polberg, but less rain than New Town.
* Olliopolis got 44 inches of rain.
* The city in the mountains got 32 inches of rain; the city on the coast got 27 inches of rain.

Which city got the most rain?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Last Stand
Explanation:
Olliopolis got 44 inches of rain. Last Stand got more rain than that, so it got 65 inches, which is the most.


5. What color is the vice president's car?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:green
Explanation:
The vice president's car cannot be red, because that is the CEO's car, which is in the first space. Nor can it be purple, because that is the treasurer's car, which is in the last space, or yellow, because that is the secretary's. The president's car must be blue, because it is parked between a red car (in the first space) and a green car, which must be the vice president's.


6.     Who is the CEO ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:David
Explanation:
The CEO drives a red car and parks in the first space. Enid drives a green car; Bert's car is not in the first space; David's is not in the first space, but the last. Alice's car is parked next to David's, so Cheryl is the CEO.


7. If the legislature decides to fund the agricultural subsidy program, national radio, and the small business loan program, the only other single program that can be funded is



SHOW ANSWER
Correct Ans:senate office building remodeling.
Explanation:
The total of the three programs (2 million + 0.5 million + 3 million) is 5.5 million. That leaves 1.5 million (7 million - 5.5 million), and the only single program needing that amount is the senate office building remodeling.


8. If the legislature decides to fund the agricultural subsidy program, national radio, and the small business loan program, what two other programs could they fund?



SHOW ANSWER
Correct Ans:harbor improvements and school music program
Explanation:
The only two programs that total 1.5 million dollars are the harbor improvements and school music program.


9.
Read the below passage carefully and answer the questions:

The government of an island nation is in the process of deciding how to spend its limited income. It has $7 million left in its budget and eight programs to choose among. There is no provision in the constitution to have a surplus, and each program has requested the minimum amount they need; in other words, no program may be partially funded. The programs and their funding requests are:

* Hurricane preparedness: $2.5 million
* Harbor improvements: $1 million
* School music program: $0.5 million
* Senate office building remodeling: $1.5 million
* Agricultural subsidy program: $2 million
* National radio: $0.5 million
* Small business loan program: $3 million
* International airport: $4 million

Senators from urban areas are very concerned about assuring that there will be funding for a new international airport. Senators from rural areas refuse to fund anything until money for agricultural subsidies is appropriated. If the legislature funds these two programs, on which of the following could they spend the rest of the money?



SHOW ANSWER
Correct Ans:the school music program and national radio
Explanation:
The total cost of the school music program and national radio is $1 million, the amount left after the international airport and agricultural subsidies are funded.
International airport + Agricultural subsidy program
$4 million + $2 million = $6 million
school music program and national radio is $1 million.
Hence, Total $7 million.





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.