Essential Part Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



15 Essential Part Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Essential Part online test. Essential Part Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Essential Part Questions

1. bonus



SHOW ANSWER
Correct Ans:reward
Explanation:
A bonus is something given or paid beyond what is usual or expected, so reward is the essential element. A bonus may not involve a raise in pay or cash (choices b and c), and it may be received from someone other than an employer (choice d).


2. ovation



SHOW ANSWER
Correct Ans:applause
Explanation:
An ovation is prolonged, enthusiastic applause, so applause is necessary to an ovation. An outburst (choice a) may take place during an ovation; "bravo" (choice b) may or may not be uttered; and an encore (choice d) would take place after an ovation.


3. lightning



SHOW ANSWER
Correct Ans:electricity
Explanation:
Lightning is produced from a discharge of electricity, so electricity is essential. Thunder and rain are not essential to the production of lightning (choices b and d). Brightness may be a byproduct of lightning, but it is not essential (choice c).


4. swimming



SHOW ANSWER
Correct Ans:water
Explanation:
Water is essential for swimming-without water, there is no swimming. The other choices are things that may or may not be present.


5. shoe



SHOW ANSWER
Correct Ans:sole
Explanation:
All shoes have a sole of some sort.Not all shoes are made of leather (choice b); nor do they all have laces (choice c).Walking (choice d) is not essential to a shoe


6. election



SHOW ANSWER
Correct Ans:voter
Explanation:
An election does not exist without voters. The election of a president (choice a) is a byproduct. Not all elections are held in November (choice c), nor are they nationwide (choice d).


7. guitar



SHOW ANSWER
Correct Ans:strings
Explanation:
A guitar does not exist without strings, so strings are an essential part of a guitar. A band is not necessary to a guitar (choice a). Guitar playing can be learned without a teacher (choice b). Songs are byproducts of a guitar (choice c).


8. monopoly



SHOW ANSWER
Correct Ans:exclusive
Explanation:
The essential part of a monopoly is that it involves exclusive ownership or control.


9. gala



SHOW ANSWER
Correct Ans:celebration
Explanation:
Explanation: A gala indicates a celebration, the necessary element here. A tuxedo (choice b) is not required garb at a gala, nor is an appetizer (choice c). A gala may be held without the benefit of anyone speaking (choice d)


10. pain



SHOW ANSWER
Correct Ans:nuisance
Explanation:
Pain is suffering or hurt, so choice d is the essential element. Without hurt, there is no pain. A cut (choice a) or a burn (choice b) may cause pain, but so do many other types of injury. A nuisance (choice c) is an annoyance that may or may not cause pain


11. school



SHOW ANSWER
Correct Ans:student
Explanation:
Without students, a school cannot exist; therefore, students are the essential part of schools. The other choices may be related, but they are not essential.


12. language



SHOW ANSWER
Correct Ans:words
Explanation:
Words are a necessary part of language. Slang is not necessary to language (choice b). Not all languages are written (choice c).Words do not have to be spoken in order to be part of a language (choice a).


13. book



SHOW ANSWER
Correct Ans:pages
Explanation:
The necessary part of a book is its pages; there is no book without pages. Not all books are fiction (choice a), and not all books have pictures (choice c). Learning (choice d) may or may not take place with a book.


14. desert



SHOW ANSWER
Correct Ans:arid
Explanation:
A desert is an arid tract of land. Not all deserts are flat (choice d). Not all deserts have cacti or oases (choices a and c).


15.
Each question has an underlined word followed by four answer choices. You will choose the word that is a necessary part of the underlined word.

harvest




SHOW ANSWER
Correct Ans:crop
Explanation:
To harvest something, one must have a crop, which is the essential element for this item. Autumn (choice a) is not the only time crops are harvested. There may not be enough of a crop to stockpile (choice b), and you can harvest crops without a tractor (choice c).



FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.