World Organisations Questions and Answers updated daily – General Knowledge



16 World Organisations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge World Organisations online test. World Organisations Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

World Organisations Questions

1.    Vietnam joined the U.N.O in the year



SHOW ANSWER
Correct Ans:1977
Explanation:


2. When was the South Asian Association for Regional Co-operation (SAARC) formed?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1985
Explanation:


3. How many former republics of USSR have become members of the Commonwealth of Independent States?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:11
Explanation:


4. Which one of the following is not related to disarmament?



SHOW ANSWER
Correct Ans:NATO
Explanation:


5. Which of the following countries is not a member of Group 15 developing countries?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Bolivia
Explanation:


6.
 
The headquarters of Food and Agriculture Organisation is in



SHOW ANSWER
Correct Ans:rome
Explanation:


7. The headquarters of World Intellectual Property Organisation (WIPO) is located in



SHOW ANSWER
Correct Ans:Geneva
Explanation:


8. Which UN body deals with population problem?



SHOW ANSWER
Correct Ans:UNFPA
Explanation:


9. The headquarters of the UNESCO is at



SHOW ANSWER
Correct Ans:paris
Explanation:


10. The office of the UN General Assembly is in



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:new york
Explanation:


11. The United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) is located at which of the following places?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Geneva
Explanation:


12. The year 1995 is the Golden Jubilee year of which of the following international organisations?



SHOW ANSWER
Correct Ans:UNO
Explanation:


13. The Indian delegation to the first World Conference on Human Rights was led by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Dr.manmohan singh
Explanation:


14. Permanent Secretariat to coordinate the implementation of SAARC programme is located at



SHOW ANSWER
Correct Ans:kathmandu
Explanation:


15. The chairmanship/presidency of the UN Security Council rotates among the Council Members



SHOW ANSWER
Correct Ans:every month
Explanation:
The presidency of the United Nations Security Council rotates on a monthly basis alphabetically among all of the members based on their English name.


16. Which of the following is not associated with the UNO?



SHOW ANSWER
Correct Ans:ASEAN
Explanation:
UNO: United Nations Organization

ILO: International Labor Organization

WHO: World Health Organization

ASEAN: Association of Southeast Asian Nations





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.