World Geography Questions and Answers updated daily – General Knowledge



15 World Geography Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge World Geography online test. World Geography Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

World Geography Questions

1.
  The largest continent in the world is



SHOW ANSWER
Correct Ans:asia
Explanation:


2.    The layer of the earth, immediately below the crust, is called



SHOW ANSWER
Correct Ans:outer mantle
Explanation:


3.
  The islands of Seychelles are located in the



SHOW ANSWER
Correct Ans:indian ocean
Explanation:


4.
  The Ice age ended about ____ years ago.



SHOW ANSWER
Correct Ans:14000
Explanation:


5.    The hot and cold deserts together occupy nearly ____ land area of the world.



SHOW ANSWER
Correct Ans:1/3
Explanation:


6.   The largest gold producing country in the world(in 2006) is



SHOW ANSWER
Correct Ans:south africa
Explanation:


7.   The largest dune files are found in



SHOW ANSWER
Correct Ans:both a and b
Explanation:


8.   Diameter of moon is 



SHOW ANSWER
Correct Ans:3475 km
Explanation:
Diameter of moon is 3475 km and its circumference is 10864 km.


9.   Which planet is brightest 



SHOW ANSWER
Correct Ans:venus
Explanation:


10.   Which planet is smallest in size in solar system



SHOW ANSWER
Correct Ans:mercury
Explanation:


11.   Which planet is biggest in size in solar system



SHOW ANSWER
Correct Ans:jupiter
Explanation:


12.   Diameter of Sun is 



SHOW ANSWER
Correct Ans:14 lakh kms
Explanation:
"Size of sun compared to Earth" : Sun is thirteen lakh times as that of Earth.


13.  Which Planet is dwarf planet



SHOW ANSWER
Correct Ans:pluto
Explanation:
Pluto is a dwarf planet.

Mercury, Venus, Earth and Mars are called terrestrial planets.

Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune are called Gaseous planets.


14.  Big Bang theory explains 



SHOW ANSWER
Correct Ans:origin of universe
Explanation:


15.  Study of the Universe is known as 



SHOW ANSWER
Correct Ans:cosmology
Explanation:



FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.