Sports Questions and Answers updated daily – General Knowledge



35 Sports Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Sports online test. Sports Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Sports Questions

1. How many gold medals have been won by India in the Olympics so far?



SHOW ANSWER
Correct Ans:9
Explanation:
In the 2008 Games in Beijing, Abhinav Bindra became the first Indian to win gold in an individual event when he won the men's 10 meter air rifle competition. This was India's 9th gold medal in Olympic competition.

India has won eight gold medals in field hockey (1928, 1932, 1936, 1948, 1952, 1956, 1964, 1980).


2. The Indian football team made its first appearance at Olympics in...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1948
Explanation:


3. Which county did Javagal Srinath sign for in 2003?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:durham
Explanation:
Srinath was drafted as cover for Australian Martin Love.


4. The Asian Games were held in Delhi for the first time in...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1951
Explanation:


5. India reached the final of the Davis Cup for the first time in...?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:1966
Explanation:


6. The Asian Games were held in Delhi for the first time in...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1951
Explanation:


7. In which year did Milkha Singh win the first National title in the 400 m race?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1957
Explanation:


8. India reached the final of the Davis Cup for the first time in...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1966
Explanation:


9. How many times did Geet Sethi win the lBSF World Billiards title?



SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:


10. In which year did Milkha Singh win the first National title in the 400 m race?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:1957
Explanation:


11.
India won its first Olympic hockey gold in...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1928
Explanation:


12. How many times did Geet Sethi win the lBSF World Billiards title?



SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:


13.
Mark Waugh is commonly called what?



SHOW ANSWER
Correct Ans:junior
Explanation:
'Afganastan' (as in the 'forgotten Waugh') was an invention of the media in the late 1980s. Tugga is brother Steve's nickname.


14. India won its first Olympic hockey gold in...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1928
Explanation:


15.
The nickname of Glenn McGrath is what?



SHOW ANSWER
Correct Ans:pigeon
Explanation:


16. Ark Waugh is commonly called what



SHOW ANSWER
Correct Ans:junior
Explanation:
'Afganastan' (as in the 'forgotten Waugh') was an invention of the media in the late 1980s. Tugga is brother Steve's nickname.


17. The first hang gliders to be flown were flown in...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1800s
Explanation:


18. The first hang gliders to be flown were flown in



SHOW ANSWER
Correct Ans:1800s
Explanation:


19. Ricky Ponting is also known as what?



SHOW ANSWER
Correct Ans:punter
Explanation:


20. How long are professional Golf Tour players allotted per shot?



SHOW ANSWER
Correct Ans:45 sec
Explanation:



12





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.