Science Questions and Answers updated daily – General Knowledge



15 Science Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Science online test. Science Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Science Questions

1. Sodium metal is kept under



SHOW ANSWER
Correct Ans:kerosene
Explanation:


2. Which of the following was to be discovered first in the chromospheres of the sun?



SHOW ANSWER
Correct Ans:helium
Explanation:


3. Galvanised iron sheets have a coating of



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:zinc
Explanation:


4. The average salinity of sea water is



SHOW ANSWER
Correct Ans:3.5%
Explanation:


5. Which of the following is used as a lubricant?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:graphite
Explanation:


6.    The hardest substance available on earth is



SHOW ANSWER
Correct Ans:diamond
Explanation:


7. Bromine is a



SHOW ANSWER
Correct Ans:red liquid
Explanation:


8. Which of the gas is not known as green house gas?



SHOW ANSWER
Correct Ans:hygrogen
Explanation:
In order, the most abundant greenhouse gases in Earth's atmosphere are:

* water vapor
* carbon dioxide
* methane
* nitrous oxide
* ozone
* chlorofluorocarbons


9. The gas usually filled in the electric bulb is



SHOW ANSWER
Correct Ans:nitrogen
Explanation:


10. Chemical formula for water is



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:h2o
Explanation:


11. Which of the following metals forms an amalgam with other metals?



SHOW ANSWER
Correct Ans:mercury
Explanation:


12. Which of the following is used in pencils?



SHOW ANSWER
Correct Ans:graphite
Explanation:


13. Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is



SHOW ANSWER
Correct Ans:magnesium
Explanation:


14. Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?



SHOW ANSWER
Correct Ans:bromine
Explanation:


15. Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?



SHOW ANSWER
Correct Ans:hydrogen sulphide
Explanation:





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.