Famous Places in India Questions and Answers updated daily – General Knowledge



20 Famous Places in India Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Famous Places in India online test. Famous Places in India Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Famous Places in India Questions

1.    Sanchi Stupa is located near



SHOW ANSWER
Correct Ans:bhopal
Explanation:


2.     Central Drug Research Institute is located at



SHOW ANSWER
Correct Ans:lucknow
Explanation:


3.    Indian Cancer Research institute is located at



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:mumbai
Explanation:


4.    Badrinath is situated on the bank of river



SHOW ANSWER
Correct Ans:alaknanda
Explanation:


5.     Where is the 'National Remote Sensing Agency' situated?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:shadnagar
Explanation:


6.
  Which is known as 'Garden City of India'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:bangalore
Explanation:


7.    National Archives is located at?



SHOW ANSWER
Correct Ans:delhi
Explanation:


8.    National Institute of Nutrition is located in which of the following place?



SHOW ANSWER
Correct Ans:hyderabad
Explanation:


9.
  The 'satellite freight city' is being developed near which of the following cities?



SHOW ANSWER
Correct Ans:gurgaon
Explanation:


10.     The 'Char Minar' is in



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:hyderabad
Explanation:


11.    'Vijay Stambha' is situated in



SHOW ANSWER
Correct Ans:chittor
Explanation:


12. Golden Temple is situated in



SHOW ANSWER
Correct Ans:amristar
Explanation:


13. Which city is known as 'Electronic City of India'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:bangalore
Explanation:


14. 'Bagh', a village in Gwalior is famous for



SHOW ANSWER
Correct Ans:cave painting
Explanation:


15. The Indian Institute of Science is located at



SHOW ANSWER
Correct Ans:bangalore
Explanation:


16. The headquarters of the National Power Training institute is located in



SHOW ANSWER
Correct Ans:faridabad
Explanation:


17. Wadia Institute of Himalayan Geology is located at



SHOW ANSWER
Correct Ans:dehradun
Explanation:


18. The famous Dilwara Temples are situated in



SHOW ANSWER
Correct Ans:rajasthan
Explanation:


19. Where is the Railway Staff College located?



SHOW ANSWER
Correct Ans:vadodara
Explanation:


20. The Centre for Cellular and Molecular Biology is situated at



SHOW ANSWER
Correct Ans:hyderabad
Explanation:





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.