Famous Personalities Questions and Answers updated daily – General Knowledge



20 Famous Personalities Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Famous Personalities online test. Famous Personalities Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Famous Personalities Questions

1.    Graham Green was associated with which of the fields



SHOW ANSWER
Correct Ans:Literature
Explanation:


2.
  Bismillah Khan was associated with



SHOW ANSWER
Correct Ans:Shehnai
Explanation:


3.    In which of the following dance forms 'Guru Kelucharan Mohapatra' is associated with



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Odissi
Explanation:
Guru Kelucharan Mohapatra (January 26, 1924 - April 7, 2004) was an Indian classical dancer, guru and proponent of Odissi dance, who is credited for the revival of the classical dance form in the 20th century.


4.
  Ben kingsley is associated with which of the following fields



SHOW ANSWER
Correct Ans:Motion Pictures
Explanation:


5.   Who is the Flying Sikh of India



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Milkha singh
Explanation:


6.     Greta Garbo is associated with



SHOW ANSWER
Correct Ans:Acting
Explanation:


7.   Samantha Fox is associated with



SHOW ANSWER
Correct Ans:Pop music
Explanation:


8.
  Professor Malcolm Adiseshaih had earned worldwide distinction in which of the fields



SHOW ANSWER
Correct Ans:Economics
Explanation:


9.   Mr. Sham Lal has done commendable work in the field of



SHOW ANSWER
Correct Ans:Journalism
Explanation:


10.    The first woman in space was



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Valentina Tereshkova
Explanation:
Valentina Vladimirovna Tereshkova is a retired Soviet cosmonaut and the first woman to have flown in space, having been selected from more than four hundred applicants and five finalists to pilot Vostok 6 on 16 June 1963.


11.   Amjad Ali Khan is associated with which of the following musical instruments



SHOW ANSWER
Correct Ans:Sarod
Explanation:


12.   Dr. Joon Lew of korea, the recipient of international Gandhi Award is known for his service in the



SHOW ANSWER
Correct Ans:Eradication of leprosy
Explanation:


13.   Which of the following was Satyajit Ray associated with



SHOW ANSWER
Correct Ans:Film Direction
Explanation:


14.    Professor Amartya Sen is famous in which of the fields



SHOW ANSWER
Correct Ans:Economics
Explanation:


15.   Who among the following was an eminent painter



SHOW ANSWER
Correct Ans:Sarada Ukil
Explanation:


16.   Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields



SHOW ANSWER
Correct Ans:Hockey
Explanation:


17.   The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is



SHOW ANSWER
Correct Ans:Shakunthala Devi
Explanation:


18.   Who was known as Iron man of India



SHOW ANSWER
Correct Ans:Sardar Vallabhbhai Patel
Explanation:


19.  What is common between Kutty, Shankar, Laxman and Sudhir Dar



SHOW ANSWER
Correct Ans:Drawing Cartoons
Explanation:


20.   Who is the father of Geometry



SHOW ANSWER
Correct Ans:Euclid
Explanation:





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.