Days and Years Questions and Answers updated daily – General Knowledge



16 Days and Years Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Days and Years online test. Days and Years Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Days and Years Questions

1.    World Literacy Day is observed on



SHOW ANSWER
Correct Ans:sep 8
Explanation:


2.   World Human Rights Day is observed on



SHOW ANSWER
Correct Ans:dec 10
Explanation:


3.
   'Rosh Hashanah' is the new year's day of which communities?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:jews
Explanation:


4.
  The year 1985 was declared as the International Year of



SHOW ANSWER
Correct Ans:youth
Explanation:


5.    Which year is observed as Poverty Eradication Year by SAARC?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:1995
Explanation:


6.    The decade 1981-1990 was observed as International Decade for



SHOW ANSWER
Correct Ans:drinking water supply
Explanation:


7.    Which day is observed as World Food Day?



SHOW ANSWER
Correct Ans:oct 16
Explanation:


8. The United Nations declared 1993 as a year of the



SHOW ANSWER
Correct Ans:indigenous people
Explanation:


9. Which day is observed as World No Smoking Day ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:31 st may
Explanation:


10. The World Environment Day is celebrated on



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:june 5
Explanation:


11. Teacher's Day' is observed on which of the date?



SHOW ANSWER
Correct Ans:sep 5
Explanation:


12. National Maritime Day of India falls on



SHOW ANSWER
Correct Ans:april 5
Explanation:


13. The centenary of Mahatma Gandhi's arrival in South Africa was celebrated in



SHOW ANSWER
Correct Ans:may 1993
Explanation:


14. When is the World Population Day observed?



SHOW ANSWER
Correct Ans:july 11
Explanation:


15. The first death anniversary day of Sri Rajiv Gandhi was observed as the



SHOW ANSWER
Correct Ans:anti terrorism day
Explanation:
May 21, the death anniversary of ex-prime minister of India, Shri Rajiv Gandhi is also observed as Anti Terrorism Day in India.


16.    20th August is celebrated as



SHOW ANSWER
Correct Ans:sadbhavana divas
Explanation:
Rajiv Gandhi's birthday is celebrated as Sadbhawana Diwas on 20th August.





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.