Books and Authors Questions and Answers updated daily – General Knowledge



20 Books and Authors Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Books and Authors online test. Books and Authors Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Books and Authors Questions

1.      'Crime and Punishment' was written by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Fyodor Dostoevsky
Explanation:


2.      Lala Lajpat Rai is the author of the book



SHOW ANSWER
Correct Ans:Unhappy India
Explanation:


3.      David Copperfield is the name of



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:novel
Explanation:


4.
 
'Man without society is either a beast or a God'. Who said this?



SHOW ANSWER
Correct Ans:aristotle
Explanation:


5.      Who is the author of the novel 'Les Miserable'?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Victor Hugo
Explanation:


6.     Who is the author of 'Ashtadhyayi'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Panini
Explanation:


7.    Who said "I therefore, want freedom immediately, this very night, before dawn, if it can be had"?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Mahatma Gandhi
Explanation:


8.       Who is the author of famous book 'The Judgement'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Kuldip Nayar
Explanation:


9.
    'Neela Chand' which won the Vyas Samman for 1992 is written by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Shiv Prasad Singh
Explanation:


10.    The programme 'Gyan Vani' is broadcasted by



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Air
Explanation:


11.     In which year was the 'All India Radio' set up?



SHOW ANSWER
Correct Ans:1936
Explanation:


12.
  George Bernard Shaw, the great dramatist, was



SHOW ANSWER
Correct Ans:an irishman
Explanation:


13.   Who is the father of English Poetry



SHOW ANSWER
Correct Ans:chaucer
Explanation:


14.
  In India the first television programme was broadcasted in



SHOW ANSWER
Correct Ans:1959
Explanation:


15. Who has written the book 'My Frozen Turbulence in Kashmir'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:jagmohan
Explanation:


16. Which of the following books has been written by Vikram Seth?



SHOW ANSWER
Correct Ans:A Suitable Boy
Explanation:


17. Who is the author of the book 'Forbidden Verses'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:abu nuwas
Explanation:


18. Which of the following is NOT written by Munshi Premchand?



SHOW ANSWER
Correct Ans:guide
Explanation:


19. Who is the author of the book 'Nineteen Eighty Four'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:George Orwell
Explanation:


20. Who wrote the famous book - 'We the people'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Nani Palkhivala
Explanation:





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.