OOPS Concepts Questions and Answers updated daily – C++



25 OOPS Concepts Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, C++ OOPS Concepts online test. OOPS Concepts Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

OOPS Concepts Questions

1.
  Which of the following approach is adapted by C++?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Bottom-up
Explanation:


2. Which of the following concepts means determining at runtime what method to invoke?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Dynamic binding
Explanation:


3. Which of the following is not the member of class?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Friend function
Explanation:


4. Which of the following is not a type of constructor?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Friend constructor
Explanation:


5. Which of the following type of class allows only one object of it to be created?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Singleton class
Explanation:


6. Which of the following are available only in the class hierarchy chain?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Protected data members
Explanation:


7.
Which of the following is correct about the statements given below?

All operators can be overloaded in C++.
We can change the basic meaning of an operator in C++.



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both I and II are false.
Explanation:


8. Which of the following is a mechanism of static polymorphism?



SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:


9. Which of the following header file includes definition of cin and cout?



SHOW ANSWER
Correct Ans:iostream.h
Explanation:


10. Which one of the following is the correct way to declare a pure virtual function?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:virtual void Display(void) = 0;
Explanation:


11. Which of the following statements regarding inline functions is correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both A and C.
Explanation:


12. In which of the following a virtual call is resolved at the time of compilation?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both A and B.
Explanation:


13. Which of the following operators cannot be overloaded?



SHOW ANSWER
Correct Ans:?:
Explanation:


14. Which of the following is an invalid visibility label while inheriting a class?



SHOW ANSWER
Correct Ans:friend
Explanation:


15.
Which one of the following is correct about the statements given below?

All function calls are resolved at compile-time in Procedure Oriented Programming.
All function calls are resolved at compile-time in OOPS.



SHOW ANSWER
Correct Ans:Only I is correct.
Explanation:


16.
Which inheritance type is used in the class given below? 
class A : public X, public Y {}



SHOW ANSWER
Correct Ans:Multiple inheritance
Explanation:


17. What will happen if a class is not having any name?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both A and B.
Explanation:


18. Which of the following keyword is used to overload an operator?



SHOW ANSWER
Correct Ans:operator
Explanation:


19. What is correct about the static data member of a class?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both A and B.
Explanation:


20. Which of the following access specifier is used as a default in a class definition?



SHOW ANSWER
Correct Ans:private
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing OOPS Concepts questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on OOPS Concepts @ Fresherslive

This page provides important questions on OOPS Concepts along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the OOPS Concepts questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these OOPS Concepts Online tests. OOPS Concepts Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice OOPS Concepts Test questions Online @ Fresherslive?

OOPS Concepts questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on OOPS Concepts may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the OOPS Concepts questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive OOPS Concepts questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on OOPS Concepts in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For OOPS Concepts Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear OOPS Concepts test or get stuck on any particular question, our OOPS Concepts test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of OOPS Concepts, exercise these advanced OOPS Concepts questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample OOPS Concepts Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.