Functions Questions and Answers updated daily – C++



13 Functions Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, C++ Functions online test. Functions Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Functions Questions

1. Which of the following statement is correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Overloaded functions can accept same number of arguments.
Explanation:


2. Which of the following statement is incorrect?



SHOW ANSWER
Correct Ans:We can provide a default value to a particular argument in the middle of an argument list.
Explanation:


3. Which of the following statement is correct?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:All the parameters of a function can be default parameters.
Explanation:


4. Which of the following statement is correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:C++ does not allow the redefinition of a default parameter.
Explanation:


5. Where the default value of parameter have to be specified?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Function prototype
Explanation:


6. Which of the following function declaration is/are incorrect?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both B and C are incorrect.
Explanation:


7. Which of the following function / type of function cannot be overloaded?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Virtual function
Explanation:


8. Which of the following statement is correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Constructors can have default parameters.
Explanation:


9.
Which of the following statement is incorrect?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Default argument cannot be provided for pointers to functions.
Explanation:


10. Which of the following statement will be correct if the function has three arguments passed to it?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:The trailing argument will be the default argument.
Explanation:


11. Which of the following statement is correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:A function can be overloaded more than once.
Explanation:


12.
Which of the following statement is correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:All arguments of an overloaded function can be default.
Explanation:


13. Which of the following function prototype is perfectly acceptable?



SHOW ANSWER
Correct Ans:int Function(int Tmp = Show());
Explanation:


Are you seeking for good platform for practicing Functions questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Functions @ Fresherslive

This page provides important questions on Functions along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Functions questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Functions Online tests. Functions Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Functions Test questions Online @ Fresherslive?

Functions questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Functions may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Functions questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Functions questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Functions in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Functions Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Functions test or get stuck on any particular question, our Functions test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Functions, exercise these advanced Functions questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Functions Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.