Constructors and Destructors Questions and Answers updated daily – C++



15 Constructors and Destructors Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, C++ Constructors and Destructors online test. Constructors and Destructors Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Constructors and Destructors Questions

1.
 It is a __________ error to pass arguments to a destructor.



SHOW ANSWER
Correct Ans:syntax
Explanation:


2. Which of the following are NOT provided by the compiler by default?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Copy Destructor
Explanation:


3. Which of the following cannot be declared as virtual?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both A and C
Explanation:


4. Constructors __________ to allow different approaches of object construction.



SHOW ANSWER
Correct Ans:can be overloaded
Explanation:


5. Which of the following gets called when an object goes out of scope?



SHOW ANSWER
Correct Ans:destructor
Explanation:


6. A union that has no constructor can be initialized with another union of __________ type.



SHOW ANSWER
Correct Ans:same
Explanation:


7. When are the Global objects destroyed?



SHOW ANSWER
Correct Ans:When the program terminates.
Explanation:


8. Which of the following statement is incorrect?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both B and C.
Explanation:


9. Which of the following statement is correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Both A and B.
Explanation:


10. Which constructor function is designed to copy objects of the same class type?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Copy constructor
Explanation:


11. For automatic objects, constructors and destructors are called each time the objects



SHOW ANSWER
Correct Ans:enter and leave scope
Explanation:


12. Destructor has the same name as the constructor and it is preceded by ______ .



SHOW ANSWER
Correct Ans:~
Explanation:


13. Can a class have virtual destructor?



SHOW ANSWER
Correct Ans:yes
Explanation:


14. What happens when a class with parameterized constructors and having no default constructor is used in a program and we create an object that needs a zero-argument constructor?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Compile-time error.
Explanation:


15. A constructor that accepts __________ parameters is called the default constructor.



SHOW ANSWER
Correct Ans:no
Explanation:


Are you seeking for good platform for practicing Constructors and Destructors questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Constructors and Destructors @ Fresherslive

This page provides important questions on Constructors and Destructors along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Constructors and Destructors questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Constructors and Destructors Online tests. Constructors and Destructors Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Constructors and Destructors Test questions Online @ Fresherslive?

Constructors and Destructors questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Constructors and Destructors may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Constructors and Destructors questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Constructors and Destructors questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Constructors and Destructors in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Constructors and Destructors Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Constructors and Destructors test or get stuck on any particular question, our Constructors and Destructors test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Constructors and Destructors, exercise these advanced Constructors and Destructors questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Constructors and Destructors Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.