Computer Awareness Questions and Answers updated daily – Basic Computer Knowledge



14 Computer Awareness Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Basic Computer Knowledge Computer Awareness online test. Computer Awareness Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Awareness Questions

1.      What is LINUX ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:operating system
Explanation:


2.   Verification is process of ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:authentication
Explanation:


3.    Who was the Founder of Bluetooth ?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:ericson
Explanation:


4.    Which of following is used in RAM ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:semi conductor
Explanation:


5.   Documents, Movies, Images and Photographs etc are stored at a?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:file server
Explanation:


6. Technology used to provide internet by transmitting data over wires of telephone network is ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:DSL
Explanation:


7. In which of the following form, data is stored in computer ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:binary
Explanation:
Data in computer is always stored and send in binary form, Binary form means all data is in the form of 1's and 0's.


8.    Full form of URL is ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:uniform resource locator
Explanation:


9. If a computer provides database services to other, then it will be known as ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:database server
Explanation:


10. If a computer has more than one processor then it is known as ?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:multiprocessor
Explanation:


11.    Where is RAM located ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:mother board
Explanation:


12. Which among following first generation of computers had ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:vaccum tubes and magnetic drum
Explanation:


13. Which of the following are components of Central Processing Unit (CPU) ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:arithmetic logic unit,control unit
Explanation:


14.     WWW stands for ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:world wide web
Explanation:





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.