Races and Games Questions and Answers updated daily – Aptitude



15 Races and Games Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Races and Games online test. Races and Games Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Races and Games Questions

1. If 40% of a number is equal to two-third of another number, what is the ratio of first number to the second number?



SHOW ANSWER
Correct Ans:5:3
Explanation:


2. At a game of billiards, A can give B 15 points in 60 and A can give C to 20 points in 60. How many points can B give C in a game of 90?



SHOW ANSWER
Correct Ans:10 points
Explanation:


3. In a 300 m race A beats B by 22.5 m or 6 seconds. B's time over the course is:



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:80 sec
Explanation:


4. In a 300 m race A beats B by 22.5 m or 6 seconds. B's time over the course is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:80 sec
Explanation:


5. A runs 5/2 times as fast as B. If A gives B a start of 80 m, how far must the winning post be so that A and B might reach it at the same time?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:200 m
Explanation:


6. A can run 22.5 m while B runs 25 m. In a kilometre race B beats A by:



SHOW ANSWER
Correct Ans:100 m
Explanation:
When B runs 25 m, A runs45/2m.
When B runs 1000 m, A runs 45/2 x1/25x 1000m= 900 m.
B beats A by 100 m.


7. In a 200 metres race A beats B by 35 m or 7 seconds. A's time over the course is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:33 sec
Explanation:
B runs 35 m in 7 sec.

B covers 200 m in 7 / 35x 200 = 40 sec.

B's time over the course = 40 sec.

A's time over the course (40 - 7) sec = 33 sec.


8. In 100 m race, A covers the distance in 36 seconds and B in 45 seconds. In this race A beats B by:



SHOW ANSWER
Correct Ans:20 m
Explanation:

Distance covered by B in 9 sec. =100x 9m= 20 m.
45

A beats B by 20 metres.



9. In a 300 m race A beats B by 22.5 m or 6 seconds. B's time over the course is



SHOW ANSWER
Correct Ans:80 sec
Explanation:
B runs45 / 2 m in 6 sec.
B covers 300 m in 6 x 2/45 x 300sec = 80 sec.




10. In a 500 m race, the ratio of the speeds of two contestants A and B is 3 : 4. A has a start of 140 m. Then, A wins by:



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:20m
Explanation:


11. A and B take part in 100 m race. A runs at 5 kmph. A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds. The speed of B is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:4.14 kmph
Explanation:


12.  In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:



SHOW ANSWER
Correct Ans:20 m
Explanation:


13. In a 500 m race, the ratio of the speeds of two contestants A and B is 3 : 4. A has a start of 140 m. Then, A wins by:



SHOW ANSWER
Correct Ans:20 m
Explanation:
To reach the winning post A will have to cover a distance of (500 - 140)m, i.e., 360 m.
While A covers 3 m, B covers 4 m.
While A covers 360 m, B covers4 / 3x 360 m = 480 m.
Thus, when A reaches the winning post, B covers 480 m and therefore remains 20 m behind.
A wins by 20 m.


14. A and B take part in 100 m race. A runs at 5 kmph. A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds. The speed of B is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:4.14 kmph
Explanation:


15. In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:



SHOW ANSWER
Correct Ans:20 m
Explanation:





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.