Problems on Ages Questions and Answers updated daily – Aptitude



13 Problems on Ages Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Problems on Ages online test. Problems on Ages Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Problems on Ages Questions

1. Ten years ago A was half of B in age. If the ratio of their present ages is 3 : 4, what will be the total of their present ages



SHOW ANSWER
Correct Ans:35
Explanation:


2. In 10 years, A will be twice as old5as B was 10 years ago. If A is now 9 years older than B, the present age of B is



SHOW ANSWER
Correct Ans:39
Explanation:


3. Sachin was twice as old as Ajay 10 years back. How old is Ajay today if Sachin will be 40 years old 10 years hence



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:20
Explanation:
Sachin's age today = 30 years.
Sachin's age 10 years back = 20 years.
Ajay's age 10 years back = 10 years.
Ajay's age today =20 years


4.  Ratio between Rahul and Deepak is 4:3, After 6 Years Rahul age will be 26 years. What is Deepak present age.



SHOW ANSWER
Correct Ans:15
Explanation:


5. The ages of two persons differ by 20 years. If 5 years ago, the elder one be 5 times as old as the younger one, their present ages (in years) are respectively



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:30,10
Explanation:
Let their ages be x and (x + 20) years.
5 (x - 5) = (x + 20 - 5) or 4x = 40 or x = 10.
Their present ages are 30 years and 10 years


6. he ages of two persons differ by 16 years. 6 years ago, the elder one was 3 times as old as the younger one. What are their present ages of the elder person



SHOW ANSWER
Correct Ans:30
Explanation:


7. The total age of A and B is 12 years more than the total age of B and C. C is how many year younger than A



SHOW ANSWER
Correct Ans:12
Explanation:


8. Ten years ago, P was half of Q in age. If the ratio of their present ages is 3:4, what will be the total of their present ages



SHOW ANSWER
Correct Ans:35
Explanation:


9. The sum of the ages of a father and son is 45 years. Five years ago, the product of their ages was four times the fathers age at that time. The present age of father and son



SHOW ANSWER
Correct Ans:36,9
Explanation:


10. Ages of two persons differ by 16 years. If 6 year ago, the elder one be 3 times as old the younger one, find their present age



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:14,30
Explanation:
Let the age of younger person is x,
Then elder person age is (x+16)
=> 3(x-6) = (x+16-6) [6 years before]
=> 3x-18 = x+10
=> x = 14.
So other person age is x + 16 = 30


11. The ratio between the present ages of P and Q is 6:7. If Q is 4 years old than P, what will be the ratio of the ages of P and Q after 4 years



SHOW ANSWER
Correct Ans:7:8
Explanation:
Let P age and Q age is 6x years and 7x years.
Then 7x - 6x = 4 <=> x = 4

So required ratio will be (6x+4): (7x+4) => 28:32 => 7:8


12. Sachin is younger than Rahul by 7 years. If the ratio of their ages is 7:9, find the age of Sachin



SHOW ANSWER
Correct Ans:24.5
Explanation:
If Rahul age is x, then Sachin age is x-7,
so (x-7)/x = 7/9
=> 9x-63 = 7x
=> 2x = 63
=> x = 31.5

So Sachin age is 31.5 - 7 = 24.5


13. Raju age after 15 years will be 5 times his age 5 years back, What is the present age of Raju



SHOW ANSWER
Correct Ans:10
Explanation:
Clearly,
x+15 = 5(x-5)
<=> 4x = 40 => x = 10





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.