Odd Man Out and Series Questions and Answers updated daily – Aptitude



18 Odd Man Out and Series Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Odd Man Out and Series online test. Odd Man Out and Series Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Odd Man Out and Series Questions

1.
     53, 59, 62, 67, 71, 73,79.




SHOW ANSWER
Correct Ans:62
Explanation:
Each of the numbers is a prime number except 62.


2.       231, 121, 363, 253, 284, 352, 374.



SHOW ANSWER
Correct Ans:284
Explanation:
In each of the numbers add the first and the third digit to get the middle one except 284.



3.
14, 17, 18, 20, 22, 24, 26.




SHOW ANSWER
Correct Ans:17
Explanation:
Each of the numbers is even number except 17.

The number '17' is the only odd number.


4.     4, 9, 25, 35, 36, 64.



SHOW ANSWER
Correct Ans:35
Explanation:
The pattern is 22, 32, 52, 62, 82. But, 35 is not a square of a number.


5.       3, 5, 7, 12, 17, 19



SHOW ANSWER
Correct Ans:12
Explanation:
Each of the numbers is a prime number except 12.


6.      41, 43, 47, 53, 61, 71, 73, 81



SHOW ANSWER
Correct Ans:81
Explanation:
Each of the numbers except 81 is a prime number.


7.     835, 734, 642, 751, 853, 981, 532



SHOW ANSWER
Correct Ans:751
Explanation:
In each number except 751, the difference of third and first digit is the middle one.


8.      331, 482, 551, 263, 383, 362, 284



SHOW ANSWER
Correct Ans:383
Explanation:
In each number except 383, the product of first and third digits is the middle one.


9.      16, 25, 36, 72, 144, 196, 225



SHOW ANSWER
Correct Ans:72
Explanation:
Each of the numbers except 72 is a perfect square.


10.     10, 14, 16, 18, 21, 24, 26



SHOW ANSWER
Correct Ans:21
Explanation:
Each of the numbers except 21 is an even number.


11.      2, 5, 10, 17, 26, 37, 50, 64



SHOW ANSWER
Correct Ans:64
Explanation:
(1*1)+1 , (2*2)+1 , (3*3)+1 , (4*4)+1 , (5*5)+1 , (6*6)+1 , (7*7)+1 , (8*8)+1

But, 64 is out of pattern.


12.      1, 4, 9, 16, 20, 36, 49



SHOW ANSWER
Correct Ans:20
Explanation:
The pattern is 12, 22, 32, 42, 52, 62, 72. But, instead of 52, it is 20 which to be turned out.


13.     1, 4, 9, 16, 23, 25, 36



SHOW ANSWER
Correct Ans:9
Explanation:
Each of the numbers except 23, is perfect square.


14.      6, 9, 15, 21, 24, 28, 30



SHOW ANSWER
Correct Ans:28
Explanation:
Each of the numbers except 28, is a multiple of 3.


15.        396, 462, 572, 427, 671, 264



SHOW ANSWER
Correct Ans:427
Explanation:
In each number except 427, the middle digit is the sum of other two.


16.     10, 25, 45, 54, 60, 75, 80



SHOW ANSWER
Correct Ans:54
Explanation:
Each of the numbers except 54 is multiple of 5.


17.      8, 27, 64, 100, 125, 216, 343



SHOW ANSWER
Correct Ans:100
Explanation:
The pattern is 23, 33, 43, 53, 63, 73. But, 100 is not a perfect cube.


18.
 Find the odd man out 3, 5, 11, 14, 17, 21



SHOW ANSWER
Correct Ans:14
Explanation:
Each of the numbers except 14 is an odd number.

The number '14' is the only EVEN number.



FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.