Logarithm Questions and Answers updated daily – Aptitude



12 Logarithm Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Logarithm online test. Logarithm Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Logarithm Questions

1.
   A fast moving superfast express crosses another pasenger train in 20 seconds. The speed of faster train is 72 km/hr and speeds of slower train is 27 km/h. Also the length of faster ntrain is 100m, then find the length of the slower train if they are moving in the same direction.



SHOW ANSWER
Correct Ans:150 m
Explanation:


2.    Which of the following statements is not correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:log (2 + 3) = log (2 x 3)
Explanation:
log (2 + 3) = log 5

log (2 x 3) = log 2 + log 3


fn_jvn {color{Black} therefore } log (2 + 3) fn_jvn {color{Black} neq}log (2 x 3)


3.     What is the characteristic of the logarithm of 0.0000134?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:-5
Explanation:
log (0.0000134). Since there are four zeros between the decimal point and
the first significant digit, the characteristic is �5.


4.
The value of log2 16 is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:


5. If logx y = 100 and log2 x = 10, then the value of y is:



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:2100
Explanation:


6. If log 2 = 0.30103, the number of digits in 264 is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:20
Explanation:


7. If log10 5 + log10 (5x + 1) = log10 (x + 5) + 1, then x is equal to:



SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:


8. If log10 2 = 0.3010, the value of log10 80 is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:1.9030
Explanation:


9. If log10 2 = 0.3010, then log2 10 is equal to:



SHOW ANSWER
Correct Ans:1000/301
Explanation:


10. If log 27 = 1.431, then the value of log 9 is:



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:0.954
Explanation:


11.   If log 2 = 0.3010 and log 3 = 0.4771, the value of log5 512 is:



SHOW ANSWER
Correct Ans:3.876
Explanation:


12. Which of the following statements is not correct?



SHOW ANSWER
Correct Ans:log (2 + 3) = log (2 x 3)
Explanation:





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.