Decimal Fraction Questions and Answers updated daily – Aptitude



15 Decimal Fraction Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Decimal Fraction online test. Decimal Fraction Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Decimal Fraction Questions

1.

   1/0.04 is equal to




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:


2.        21. 15.06 * 0.0001 = ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:0.001506
Explanation:


3.         20. 0.5 * 0.002 = ?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:0.001
Explanation:


4.     792.02 + 101.32 - 206.76



SHOW ANSWER
Correct Ans:686.58
Explanation:


5.     617 + 6.017 + 0.617 + 6.0017 = ?



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:629.6357
Explanation:


6.     Which is smallest



SHOW ANSWER
Correct Ans:15/19
Explanation:


7.     What decimal of an hour is a second



SHOW ANSWER
Correct Ans:.0027
Explanation:


8.     What is difference between biggest and smallest fraction among 2/3, 3/4, 4/5 and 5/6



SHOW ANSWER
Correct Ans:1/6
Explanation:
2/3 = .66, 3/4 = .75, 4/5 = .8 and 5/6 = .833

So biggest is 5/6 and smallest is 2/3

Their difference is 5/6 - 2/3 = 1/6


9.    Which is in descending order



SHOW ANSWER
Correct Ans:11/17, 7/11, 5/9, 8/15
Explanation:


10.    Which is in ascending order



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:1/3, 2/5, 3/5, 6/7
Explanation:


11.
Evaluate 6202.5 + 620.25 + 62.025 + 6.2025 + .62025



SHOW ANSWER
Correct Ans:6891.59775
Explanation:


12.      Arrange fractions in descending order



SHOW ANSWER
Correct Ans:8/9 > 9/11 > 3/5 > 4/7
Explanation:
9/11 = .818 , 8/9 = .88 , 3/5 = .6, 4/7 = .571

So order is 8/9 > 9/11 > 3/5 > 4/7


13.     Arrange the fractions in ascending order



SHOW ANSWER
Correct Ans:7/12 < 5/8 < 3/4< 13/16
Explanation:
5/8 = .625, 7/12 = .5833, 3/4 = .75, 13/16 = .8125

So order will be
7/12 < 5/8 < 3/4< 13/16


14.     What will be vulgar fraction of 0.0056



SHOW ANSWER
Correct Ans:7/1250
Explanation:


15.    What will be the vulgar fraction of 0.75



SHOW ANSWER
Correct Ans:3/4
Explanation:
0.75 = 75/100 = 3/4





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.