Compound Interest Questions and Answers updated daily – Aptitude



15 Compound Interest Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Compound Interest online test. Compound Interest Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Compound Interest Questions

1. On a sum of money, simple interest for 2 years is Rs 660 and compound interest is Rs 696.30, the rate of interest being the same in both cases



SHOW ANSWER
Correct Ans:11%
Explanation:


2. The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Rs 1. Find the sum



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 625
Explanation:


3. What will be the difference between simple and compound interest @ 10% per annum on the sum of Rs 1000 after 4 years



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 64.10
Explanation:


4.  If the simple interest on a sum of money for 2 years at 5% per annum is Rs.50, what will be the compound interest on same values



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 51.25
Explanation:


5. In what time will Rs.1000 become Rs.1331 at 10% per annum compounded annually



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:3 Years
Explanation:


6. Simple interest on a certain sum of money for 3 years at 8% per annum is half the compound interest on Rs. 4000 for 2 years at 10% per annum. The sum placed on simple interest is



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 1750
Explanation:


7. The least number of complete years in which a sum of money put out at 20% compound interest will be more than doubled is



SHOW ANSWER
Correct Ans:4 years
Explanation:


8. At what rate of compound interest per annum will a sum of Rs. 1200 become Rs. 1348.32 in 2 years



SHOW ANSWER
Correct Ans:6%
Explanation:


9. The present worth of Rs.169 due in 2 years at 4% per annum compound interest is



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 156.25
Explanation:


10. Find the compound interest on Rs.16,000 at 20% per annum for 9 months, compounded quarterly



Fresherslive Current Affairs

SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 2522
Explanation:


11. Find compound interest on Rs. 7500 at 4% per annum for 2 years, compounded annually



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 612
Explanation:


12.  A man saves Rs 200 at the end of each year and lends the money at 5% compound interest. How much will it become at the end of 3 years.



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 662.02
Explanation:


13. What will be the compound interest on Rs. 25000 after 3 years at the rate of 12 % per annum



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 10123.20
Explanation:


14.  Albert invested amount of 8000 in a fixed deposit for 2 years at compound interest rate of 5 % per annum. How much Albert will get on the maturity of the fixed deposit.



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 8820
Explanation:


15. Find the compound interest on Rs. 7500 at 4% per annum for 2 years, compounded annually.



SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 612
Explanation:





SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 49
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 49
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.