Jobs for Fresh Graduates
Your Perfect Job Discovered on Fresherslive


    Jobs By Category

      Accounts/Finance
      Administration
      Airlines/Marine
      Architecture/Construction
      BPO/ITES
      Education/Training
      Engineering
      Export/Import
      HR/Recruitment
      IT - Hardware
      IT - Software
      Latest Walkins
      Manufacturing
      Marketing
      MBA Jobs
      Others
      Pharma/Healthcare
      Sales/BD
      Supply Chain/Logistics


IBPS CWE Computer Section Practice Set 8

Given below are the topics which are generally covered in the computer section of IBPS Bank PO Exam. This is roughly based on last year's IBPS Exam held in September.

Number system, History of Computers, Hardware, Software, Database (Introduction), Communication (Basic Introduction), Networking (LAN,WAN), Internet(Concept, History, Working environment, Application), Security tools, Virus, hacker, MS Windows & MS Office


                                                            Practice Test -8


1. A framework in which circuit boards can be mounted is...
(A) Switch circuit
(B) Chip
(C) Card cage
(D) Bar code
(E) None of these

2. A convolutional code that is prone to catastrophic errorpropagation is...
(A) Mnemonics
(B) Gray code
(C) machine code
(D) Catastrophic code
(E) None of these

3. Which one of the following input device is user-programmable?
(A) Dumb terminal
(B) Smart terminal
(C) VDT
(D) Intelligent terminal
(E) None of these

4. The barcode which is used on all types of items, is read by a scanning device directly into the computer. What is the name of this scanning device?
(A) Laser scanner
(B) Wand
(C) OCR
(D) MICR
(E) None of these

5. A Plastic card similar to a credit card but having some memoryand a microprocessor embedded within it is
(A) Punched paper tape
(B) Chip card
(C) Card punch
(D) Magnetic tape
(E) None of these

6. The category of operating system that you most likely have running on your PDA computer is a ____________ operating system.
(A) real-time
(B) single-user, single-task
(C) single-user, multi-task
(D) multi-user, multi-task
(E) None of these

7. Which of the following is an example of a real-time operating system?
(A) Lynx
(B) MS DOS
(C) Windows XP
(D) Symbian
(E) None of these

8. A real-time operating system is most likely to be used for which of the following tasks?
(A) Controlling access to a shared printer in a network
(B) Ensuring that the system clock works correctly on a server
(C) Managing the access to system files in a laptop computer
(D) Controlling the fuel injection system of an automobile engine
(E) None of these

9. An essential difference between the operating system that runs a typical desktop computer and the operating system that runs a typical PDA is that
(A) the desktop OS has a graphical user interface whereas the PDA OS does not
(B) the desktop OS can run several programs simultaneously whereas the PDA OS cannot
(C) the desktop OS manages hardware resources whereas the PDA OS does not
(D) the desktop computer has an OS whereas a PDA does not
(E) None of these

10.To set a register or counter to the all-zero-state is...
(A) Rerun
(B) Reset
(C) Remote
(D) Release
(E) None of these

11.A set of information that defines the status of resources allocatedto a process is...
(A) Process control
(B) ALU
(C) Register Unit
(D) Process description
(E) None of these

12. A family of polynomial block codes designed to correct burst errors is known as
(A) Bar codes
(A) Gray codes
(C) Fire codes
(D) mnemonics codes
(E) None of these



13. The MS-DOS operating system is a
(A) graphical user interface, single-tasking operating system
(B) graphical user interface, multi-tasking operating system
(C) command-driven interface, single-tasking operating system
(D) command-driven interface, multi-tasking operating system
(E) None of these

14. Which of the following was an early desktop operating system that included an integrated graphic user interface with point-and-click features?
(A) MS-DOS
(B) Mac OS
(C) Unix
(D) Gnome
(E) None of these

15.CD-ROM can store upto ____ MB of data
(A) 600 MB
(B) 400 Floppy disk
(C) 320 MB
(D) Both (A) and (B)
(E) None of these

16. The most recent version of the Mac OS is based on the ____________ operating system
(A) Windows
(B) Linux
(C) Unix
(D) CMOS
(E) None of these

17. The ____________ operating system was initially created in the early 1970s at AT& T's Bell Labs.
(A) Linux
(B) DOS
(C) Unix
(D) GNU
(E) None of these

18. The essential difference between an operating system like Linux and one like Windows is that
(A) Windows can run with an Intel processor, whereas Linux cannot
(B) Linux is proprietary, whereas Windows is not
(C) any programmer can modify Linux code, which is not permitted with Windows
(D) there are multiple versions of Linux, but only one version of Windows
(E) None of these

19. Which of the following is NOT an advantage of open-source operating systems over proprietary versions?
(A) Free use and distribution
(B) Availability of technical support
(C) Availability of source code
(D) Ability to modify code
(E) None of these

20. Use of icons and windows are characteristic of a ________ interface
(A) command-driven
(B) windows-oriented
(C) graphical-user
(D) menu-driven
(E) None of these

21. The invention of the slide rule is attributed to ...
(A) Babbage
(B) Oughtred
(C) Pascal
(D) Napier
(E) None of these

22. The main purpose of the offline device is...
(A) To reduce the no.of operator errors in recording data
(B) To save computer time
(C) To save floor space in the cimputercentre
(D) All of the above
(E) None of these

23. The ability of an operating system to control the activities of multiple programs at the same time is called
(A) multitasking
(B) multi-processing
(C) multi-operating
(D) multi-paging
(E) None of these

24. A computer assisted method for the recording and analysing of existing hypothetical systems is known as
(A) Distributed processing
(B) Data transmission
(C) Data link
(D) Data flow
(E) None of these

ANSWER
1) C
2) D
3) D
4) A
5) B
6) B
7) A
8) D
9) B
10) B
11) D
12) C
13) C
14) B
15) D
16) C
17) C
18) C
19) B
20) C
21) B
22) B
23) A
24) D

 IBPS CWE Computer Section Pratice Set 1
 IBPS CWE Computer Section Pratice Set 2
 IBPS CWE Computer Section Pratice Set 3
 IBPS CWE Computer Section Pratice Set 4
 IBPS CWE Computer Section Pratice Set 5
 IBPS CWE Computer Section Pratice Set 6
 IBPS CWE Computer Section Pratice Set 7









JOBSEEKERS

Register Now
Search Jobs
Login
Online Test

EMPLOYERS

Post A Job



             


JOBS IN TOP CITIES

Bangalore
Delhi/Ncr
Hyderabad
Mumbai
Chennai
Pune
Kolkata
Ahmedabad
Noida


     


JOBS BY EDUCATION
UG :

B.Tech/B.E
B.C.A
B.Com
B.Sc
Any Graduate
PG :

M.E/M.Tech
MBA/PGDM
M.C.A
M.Com
M.Sc
Any Bachelors Degree


       


GOVERNMENT JOBS

All Jobs
Top Companies
UPSC/SSC
Bank
Engineering
Financial institutions
Teaching/Research
Police/Defence
State Government


       


INFORMATION

About Us
Terms & Conditions
Privacy policy
Contact Us

FOLLOW US

Facebook
Twitter
Google+

Home  | Search Jobs  |  Government Jobs |  Top Company  |  Latest Walkin |  Off Campus |  Contact Us
©Copyright 2010 - 2016 fresherslive.com All Rights Reserved